Kaspersky siber tehdit raporunu paylaştı: Kritik Türkiye detayı

Kaspersky siber tehdit raporunu paylaştı: Kritik Türkiye detayı
Kaspersky, META bölgesindeki siber tehdit ortamının gelişimi hakkında öngörülerini paylaştı.

Şirketin Güvenlik Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Direktörü Amin Hasbini, "Siber güvenlik ortamı geliştikçe siber tehditler de çeşitlenmeye ve karmaşıklaşmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Kaspersky uzmanları, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen 9. Cyber Security Weekend – META 2024 etkinliğinde, Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Asya'daki siber tehdit ortamının evrimini değerlendirdi.

Gelişen teknoloji trendlerinin, özellikle yapay zeka gibi, modern tehditlerin boyutlarını etkilediği vurgulandı. Bu çerçevede, kritik altyapılarda endüstriyel kontrol sistemlerini hedef alan tehditler de ele alındı.

Kaspersky'nin verilerine göre, Türkiye'deki genel siber tehdit sayısında 2023'e kıyasla %5'lik bir artış görüldü. Araştırmacılar, özellikle çevrimiçi bankacılığı hedef alan ve virüs bulaşmış makinelerden hassas bilgileri toplayan bankacılık kötü amaçlı yazılım saldırılarında %18'lik bir artış yaşandığını belirtti. Ayrıca, "truva atı" saldırılarının da %9 arttığı tespit edildi.

Kaspersky'nin analizine göre, web sayfaları, e-postalar ve web hizmetlerindeki güvenlik açıklarından kaynaklanan çevrimiçi tehditlerde önemli bir dalgalanma görülüyor.

META Araştırma Merkezi Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Direktörü Amin Hasbini, "Siber güvenlik ortamı geliştikçe siber tehditler de çeşitlenmeye ve karmaşıklaşmaya devam ediyor. Bu eğilim, özellikle yapay zeka gibi ileri teknolojilerin ortaya çıkması ve META bölgesinde artan jeopolitik ve ekonomik çalkantılar nedeniyle belirgin hale geldi. Bu faktörler, toplu olarak siber suçlardaki artışa ve siber saldırıların karmaşıklığının artmasına katkıda bulunuyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar