Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Kadına şiddet ve AKP iktidarı...

Değerli okuyucularım tatil sebebiyle epeydir sizlerle yazılarımı paylaşamadım. Tatil sonrası ilk yazım Emine Bulut cinayeti üzerine olacak.

***

Emine Bulut çocuğunun önünde vahşice katledildi. O görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırıp tepkilere neden olduğu gibi geleneksel medyayı da kadın cinayetlerine yönlendirdi. Artık sosyal medya çağında geleneksel medya kamuoyunu değil kamuoyu sosyal medya aracılığıyla geleneksel medyayı yönlendiriyor.

***

Bana göre Emine Bulut cinayeti gibi kadına şiddette az biraz AKP'nin de hatası bulunuyor? Neden derseniz, AKP'li yöneticilerin olur olmaz yerde kadının yaşamdaki verdikleri demeçleri toplumda hoş karşılanmadı. Şimdi bu demeçleri sıralamaya kalksam sütunum yetmez.

Meral Hanım'ın sürekli mitinglerde AKP'li bir yetkilinin sözü olan "Başı açık kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılık" ifadelerini hatırlatması, diğer AKP'li yetkililerin kadınlara yönelik sözlerini yazmamıza gereksinim duyurmadı.

Bu tip AKP'li yetkililerin sözleri elbette kadına şiddet veya kadın cinayetlerini özendirdi. Çünkü AKP basit bir muhalefet veya Meclis dışı parti değil 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisi. Her hareketi, her konuşulma toplumu etkiler, etkiliyor da.

***

Sizi tek tek yok şu kanun çıkmadı bu kanun çıktı konularını yazarak, lafa boğmak istemiyorum.

Meral Hanım'ın Erdoğan'a hemen çıkar dediği kadına yönelik cinayetlerin idamını yazsak yeter. Erdoğan Meclis idam yasasını çıkarsın ben onaylarım dedi. Meral Hanım da sen parti genel başkanısın partine emir ver vekillerin Meclis'e idam yasasını getirsinler ben de destekleyim dedi. Meral Hanım yüzde yüz haklı. AKP+MHP+İYİ Parti bırakın kanunu, anayasa değişikliğini referanduma bile götürecek çoğunlukta. Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği sözü tutacak mı? Bekleyip göreceğiz...

***

Türk töresindeki kadının değerini herkes bilir. Tomris Hatun ve Nene Hatunların torunlarına bu tip kadına şiddetler, kadın cinayetleri hiç yakışmıyor.

***

Kadın genel başkanı olan tek parti İYİ Parti kadın cinayetleri ve kadına şiddete elbette etkili. Ama yapılması gereken en önemli şey, kadın il başkanları ve kadın vekillerin partide artırılmasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları