Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Kadına karşı ittifak

Oy kaybı yüzünden dehşete düşüp, panik halinde çare üretmeye çalışan Recep Bey tabiri caizse "denize düşen yılana sarılır" deyimine uygun olarak çaresizce bir oraya bir buraya koşuşturup duruyor, müttefik arıyor…

Son müttefikleri ise radikal İslami görüşleri ile bilinen HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi oldu…

Gelişmeleri herkes biliyor, git geller yaşandı, restler çekildi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin seçimlere ittifaksız gireceğini ve kendisinin de Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu ilan etti. Sonra dört günde 100 bin imza toplamayı beceremeyince yelkenleri suya indirdi ve Cumhur İttifakı''na dâhil olmayı kabul etti şimdi Recep Bey''in kanatları altında Meclise girmeyi bekliyorlar.

Yeniden Refah Partisi; Radikal İslami görüşleri, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefetleri ile biliniyor.

Aslına bakarsanız bu kanuna karşı olmak sadece kadına değil insan hak ve özgürlüklerine de karşı olmak demektir.

Radikal İslamcıların egemen oldukları Afganistan ve benzeri ülkelerde kadınlara yaptıklarına bakınca Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Türk devrimleri ve kurulan Türkiye Cumhuriyeti''nin başta kadınlarımız olmak üzere tüm yurttaşlarımıza ne büyük kazanımlar getirdiğini, ne kadar önemli hak ve özgürlükleri kazandırdığını çok daha iyi anlıyoruz.

Cumhur İttifakı''nın çaresizlikten radikal ve marjinal küçük partilerin güdümüne girmesi, onların istek ve taleplerine boyun eğmesi Türk kadınlarının kazanılmış hak ve özgürlüklerinin de tehlikeye girmesi demektir. Sonuç olarak Cumhur İttifakı bugün itibarıyla Kadına Karşı İttifak''a dönüşmüş bulunmaktadır.

Hepimiz izliyoruz ne kadar etkili olur bilmem ama bu boyun eğme ve geri adım atmaya AKP içinden de tepkiler yükseliyor.

Yeniden Refah Partisi''nin bu saçma sapan taleplerine ilk itiraz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık''tan geldi. Yanık "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı, son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez." sözleriyle tepkisini açıkça ortaya koymaktan çekinmedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Yeniden Refah Partisi tarafından 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine dair "6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir." dedi.

Özlem Zengin daha sonra ise Yeniden Refah Partisi''nin gündeme getirdiği 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un kaldırılması şartına karşı çıktığı için tehditler aldığını açıkladı ve partisine yönelik olarak da "Yalnız bırakıldım" serzenişinde bulundu.

HÜDA PAR ise daha da radikal ve marjinal görüşlere sahip! Sadece insan hak ve özgürlüklerine karşı değiller, adamlarda çok ciddi bir Türk, Atatürk ve Cumhuriyet alerjisi de var o kadar ki Türk Bayrağına bile karşılar…

Üstelik HÜDA PAR''ın epeyce şiddete eğilimli kişiler barındırdığını, domuz bağı ile infaz yöntemini uygulayan, onlarca mezar ev inşa eden ve bu evlerde insanları işkence ile öldürüp zemine gömen Hizbullah''ın siyasi kolu olduğunu bilmeyen de yok.

Kendini Türk Milliyetçisi olarak takdim eden MHP ve BBP''nin üç beş oy için bu görüşleri ile bilinen HÜDA PAR ile iş birliği yapılmasına sessiz kalması ise insana "ey oy sen nelere kadirsin" dedirtmiyor mu?

Seçimlere iki aydan az bir zaman kaldı. Türk vatandaşları gidip serbest seçimlerde oylarını kullanacak, bu kullanılacak oy Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken uygulanacak politikaları belirleyecek.

Kullanacağımız oylar ile ya Orta Doğu bataklığına ve Orta Çağ karanlığına savurulup önümüzdeki yıllarda Afganistan gibi kanlı bir şiddet sarmalında her türlü hak ve özgürlükten yoksun kalarak debelenip duracağız veyahut da çağdaş uygarlığın aydınlık ufuklarına yelken açacağız.

Patron sizsiniz, tercih sizin

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları