Kadıköy'de Fenerbahçe'nin imdadına kim yetişti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Kadıköy'de Fenerbahçe'nin imdadına kim yetişti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, evinde Kasımpaşa ile karşılaştı. Fenerbahçe, Kasımpaşa ile 2-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

KADIKÖY'DE FENERBAHÇE'NİN İMDADINA KİM YETİŞTİ?

Süper Lig'de ezeli rakibi Galatasaray'la kıyasıya bir şampiyonluk yarışına giren Fenerbahçe, ÜLKER Stadı'nda Kadımpaşa'yı ağırladı..

Sebastian Szymanski'yi kulübeye çeken Teknik Direktör İsmail Kartal, orta sahada Mert Hakan Yandaş'a görev vermiş, Rize deplasmanının kilit ismi Serdar Dursun'u yedek soyundurmuştu..

Stoper hattı Alexander Djiku ve Çağlar Söyüncü'den oluşurken, Ferdi Kadıoğlu sağ bek; Jayden Oosterwolde ise sol bek olarak görev yaptı..

Orta saha kurgusundaysa İsmail Yüksek ve Rade Krunic ikilisi bozulmazken; Cengiz Ünder sağ kanattaydı...

Bright Osayi-Samuel, Fred Rodrigues, Joshua King, Ryan Kent, Luan Peres ve İrfan Can Kahveci kadroda yer almazken; uzun süredir sakatlığı dolayısıyla takımdan ayrı kalan Brezilyalı stoper Rodrigo Becao yedekler arasındaydı..

Sami Uğurlu'nun takımı Kasımpaşa'daysa Senagalli orta saha oyuncusu Iron Gomis takımdan ayrılırken, yeni transferlerden Ekvadorlu stoper Jackson Porozo ilk 11'deydi..

Yine ara transferde gelen sol kanat oyuncusu Diogo Rochinha ile Fildişili orta saha yıldızı Trazie Thomas yedekler arasındaydı...

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun kafa vuruşu kaleci Ali Emre Yanar'dan dönerken, Cengiz Ünder bomboş pozisyonda topu filelere gönderemeyince sarı-lacivertliler mutlak gol fırsatından yararlanamadı..

Konuk Kasımpaşa'daysa ilk 15 dakikada Nuno Da Costa ve Aytaç Kara ile kaleyi bulamazken, Kongolu golcünün bir vuruşu da kaleci Dominik Livakovic'te kaldı..

Fenerbahçe Alxander Djiku ve Mert Hakan Yandaş'la çerçeveyi tutturamazken, konuk Kasımpaşa'daysa Kenneth Omeruo'nun kafa vuruşunu Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic güçlükle önledi..

İlk yarının son anlarında Mert Hakan Yandaş'ın vuruşu kaleci Ali Emre Yanar'dan dönerken, bir pozisyon sonrası Dusan Tadic'in vuruşunda Edin Dzeko topu filelere gönderdi ancak hakem Cihan Aydın yardımcısı Aleks Taşçıoğlu'nun bayrağı sonrası "OFSAYT" dedi ve golü geçerli saymayınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti..

Hakem Cihan Aydın demişken;

Kasımpaşa maçıyla birlikte Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki Rizespor ve Ankaragücü olmak üzere toplam 3 karşılaşmasını yöneten Cihan Aydın, sarı kanaryaların deplasman mücadelerinde görev almadı..

Fenerbahçe Rizespor'u 5-0, Ankaragücü'nü 2-1 yenmesine rağmen; Rizespor galibiyeti Başkan Ali Koç ve saz arkadaşı "yoğurtçu" Selahattin Baki'den tepki alan hakem Cihan Aydın'ın, geçen sene 2 maçını yönettiği Kasımpaşa'nın bu sezon 27 haftada hiç maçına verilmemesi de dikkat çekti..

Kasımpaşa Cihan Aydın'ın yönetitği maçlarda geçtiğimiz sezon Alanyaspor'u deplasmanda, Antalyaspor'u da sahasında 3-1'lik skorlarla mağlup etti..

İkinci yarıda Fenerbahçe Edin Dzeko'yla golü aradı ancak Kasımpaşa savunmasında Jackson Porozo adeta duvar ördü ve bir sonraki pozisyonda da golü attı..

Aytaç Kara'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda yakın direkte Alexander Djiku'dan önce kafayı vuran Ekvadorlu stoper Jackson Porozo, kaleci Dominik Livakovic'i avlayınca Kasımpaşa Fenerbahçe karşısında ÜLKER Stadı'nda 1-0 öne geçti..

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, golden hemen sonra Serdar Dursun ve Sebastian Szymanski'yi sahaya sürerken, Cengiz Ünder ile Rade Krunic'e kemendi attı.. Birkaç dakika sonra sarı kanaryalar beraberliği buldu..

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Mert Hakan Yandaş'ın yaklaşık 25 metreden hafif sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Kasımpaşa kalecisi Ali Emre Yanar kötü baraj kurdurması sonrası topu göremeyince Fenerbahçe 1-1'lik eşitliği yakaladı...

Gol sonrası Sebastian Szymanski ile 2 pozisyonda kaleyi bulamayan sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko'nun yerine Michy Batshuayi "taze kan" olarak oyuna girdi..

Konuk Kasımpaşa'daysa Yunus Emre Gedik ve Gökhan Gül oyuna girerken, Yasin Özcan ile Loret Sadiku kenara geldi..

Fenerbahçe'de kaleci Ali Emre Yanar'dan da topu kurtaran Michy Batshuayi bomboş pozisyonda fileleri bulamazken, Mert Hakan'ın serbest vuruşu bu kez kaleyi bulmadı...

Kasımpaşa'da yeni transferler Diogo Rochinha ve Trazie Thomas oyuna girerken, Haris Hajradinovic ile Mamadou Fall kenara alındı..

Fenerbahçe'de Çağlar Söyüncü'nün kafa vuruşunu kaleci Ali Emre Yanar kurtarırken, Michy Batshuayi'nin vuruşu savunmadan sekip kornere gidince sarı kanaryalar golü yine bulamadı..

Sarı-lacivertlilerin sol taraftan geliştirdiği atakta top Kasımpaşalı Yunus Emre Gedik'in eline çarpınca VAR'daki Erkan Engin'in uyarısı sonucu monitöre giden hakem Cihan Aydın "PENALTI" dedi..

Topun başına geçen Michy Batshuayi'nin vuruşu kaleci Ali Emre Yanar'dan döndü; Kongo asıllı Belçikalı bir kez daha tamamlayınca Fenerbahçe 2-1 kazandı..

3 puanı hanesine yazdırarak sahadan kayıpsız ayrılmayı başardı..

Jackson Porazo'dan yenilen golde topa vurduran Alexander Djiku cezalı duruma düşerek Hatayspor deplasmanında forma giyemeyecek..

Fenerbahçe iyi oynamadı ancak kazanmayı bildi..

Ben Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu'nun yerinde olsam Haris Hajradinovic'i oyundan çıkarmazdım; ancak Yunus Emre Gedik'in pozisyonuna hakem Cihan Aydın'ın penaltı kararı vereceğini herhalde o da bilemezdi..

Rade Krunic Fenerbahçe'nin oyuncusu değil..

Şampiyon olmak isteniyorsa ön libero pozisyonu için Miguel Crespo gönderilecekse daha üst seviye oyuncular bakılmalıydı...

Hem Miguel Crespo, hem Lincoln Henrique, hem de Ryan Kent'ten vazgeçmek böylesine kritik bir dönemde akıl kârı değil..

Fenerbahçe skor üretmekte çok zorlanıyor... Takımda sol ayaklı oyuncu sayısı çok fazla ve bu durum takım için büyük hata..

Kasımpaşa kalecisi Ali Emre Yanar serbest vuruşta kötü baraj kurdurmasa ve hakem Cihan Aydın penaltıyı vermese Fenerbahçe'nin işi çok zordu...

Allah'tan kazandılar ve Galatasaray'ın pazartesi akşamı Antalyaspor karşısında alacağı sonucu bekleyecekler..

Fenerbahçe'ye lig, kupa ve Avrupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar