Kaçakçılıktan yargılanan İYİ Partili aday adaylıktan çekildi: Arkasından bambaşka bir şey çıktı

Kaçakçılıktan yargılanan İYİ Partili aday adaylıktan çekildi: Arkasından bambaşka bir şey çıktı
Genel seçimlerin ardından peş peşe toplu istifaların yaşandığı İYİ Parti’de yerel seçime günler kala bir isim adaylıktan çekildiğini duyurdu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala, İYİ Parti içinde adaylık krizi devam ediyor. Özellikle art arda gelen istifalar ile sarsılan partide son olarak,

Gaziantep Karkamış Belediye Başkan adayı Mehmet Polat'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla yeni bir kriz yaşandı.

polat.jpg

Polat, geçmişte kaçakçılık suçundan açılan davalar nedeniyle başkanlık yapamayacağı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Polat, açıklamasında "Beni tanıyanlar bilir, tehdide boyun eğmem, menfaat peşinde koşmam" dedi.

gh5o0vjxeaa4aoo.jpeg

İYİ PARTİ'Lİ GÜRBAN'DAN ART ARDA TEPKİ

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Polat'ın adaylık çekilmesine dair farklı bir açıklama yaptı. Gürban, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Polat'ın açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Gürban, Polat'ın açıklamasını "ısmarlama" olarak nitelendirerek, adaylıktan çekilme gerekçesini sorguladı.

"YSK İLE GÖRÜŞTÜM"

Gürban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Polat ısmarlama bir açıklama yapmış. Bana da laf vurması söylenmiş açıklamasında. Talimatı öyle almış" Gürban, Polat'ın geçmişteki kaçakçılık davasıyla ilgili olarak adaylık sürecinde herhangi bir bilgi vermediğini ve Yüksek Seçim Kurulu ile görüştüğünü belirtti. Gürban, "YSK ile görüştüm, Polat ile ilgili hiçbir başvuru, geçmişten suç başvurusu yok. Bugün seçilsin mazbatasını veririz diyorlar" dedi.

2.jpg

Gürban ayrıca, Polat'ın kendisine yönelik açıklamasını da yanıtladı. Polat'ın kendisine "kirli param yok" şeklinde ithamda bulunduğunu aktaran Gürban, bu sözleriyle ilgili olarak da sert eleştirilerde bulundu.

gurban-3.jpg

Gürban, "Aynen kaçakçılıkla yargılandığı için seçime giremeyip aday olamayan şahıs, hiçbir sabıkası olmayan ve hakkında 44 sene boyunca hiçbir dava dahi açılmamış ve seçimlere girip milletvekili olmuş bana bunu yazmış. Gülsem mi, ağlasam mı?" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar