Job Ghosting nedir? Job Ghosting ne anlama gelir?

Job Ghosting nedir? Job Ghosting ne anlama gelir?
Son dönemlerde sosyal medyada popüler olan konuların başında gelen Job Ghosting'in ne anlama geldiği insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Job Ghosting nedir? Job Ghosting ne anlama gelir?

Job Ghosting nedir?

İş hayatında yaşanan değişimler ve ekonomik zorluklar, işverenlerin işçi bulma sürecinde zorlanmalarına neden oluyor. Bu duruma sosyal medyada son dönemlerde popüler olan "job ghosting" deniliyor. Peki Job Ghosting nedir? Job Ghosting ne anlama gelir?

JOB GHOSTİNG NEDİR?

Job Ghosting terimi, bir kişiyle iletişimin aniden ve beklenmedik bir şekilde kesilmesi anlamına gelir. Bu durum, iş görüşmesine gelmeyen veya işe başladıktan sonra haber vermeden işten ayrılan kişiler için kullanılır. Son yıllarda sıkça karşılaşılan bu durum, işverenlerin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir.

pexels-fauxels-3184465.jpg

JOB GHOSTİNG NE ANLAMA GELİR?

İşverenler, adayların iş görüşmesine gelmeme veya işten ayrılma gibi davranışlarıyla karşılaşmaktadır. Örneğin, bir aday iş görüşmesine çağrıldıktan sonra ortadan kaybolabilir veya işe başladıktan sonra beklenmedik bir şekilde işten ayrılabilir. Bu durum, iletişimin aniden kesilmesi olarak değerlendirilir ve Job Ghosting olarak adlandırılır.

Job Ghosting, sadece başvuru sahipleri için değil, işverenler için de bir problem oluşturur. İşe alım sürecinde adaylarla iletişimin kesilmesi, işverenlerin zamanını ve kaynaklarını boşa harcamasına neden olabilir. Ayrıca, bu durum işverenlerin güvenini zedeler ve işe alım sürecini olumsuz etkiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar