Japonya'da bilanço ağırlaşıyor: Ölenlerin sayısı 64'e yükseldi!

Japonya'da bilanço ağırlaşıyor: Ölenlerin sayısı 64'e yükseldi!
Japonya’nın İşikawa eyaletinde ve Noto Yarımadası kıyısındaki depremlerde kaybedilen hayat sayısı 64'e yükseldi.

Japonya Meteoroloji Ajansı'na (JMA) göre, 1 ve 2 Ocak tarihlerinde İşikawa'nın Noto Yarımadası ve çevresinde, büyüklükleri 5 ila 7 arasında değişen depremler meydana geldi.

Yarımada bölgesinde 3 Ocak'ta, yerel saatle 02:21'de 5 büyüklüğünde ve 10:54'te 5,5 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi. Bu depremler sonrasında artçı sarsıntılar devam ediyor.

Depremlerin ardından kara yollarında çökme meydana geldiği, bölge genelinde bazı yapıların hasar gördüğü, su ve elektrik tedarikinde aksaklıklar yaşandığı, ayrıca bazı köylere ulaşımın kapandığı bildirildi.

-002.jpg

HEYELAN UYARISI

İşikawa Eyalet Valiliği, bölgedeki depremlerde 64 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bölgedeki yerel belediyelere ulaşan bilgilere göre, hala devam eden depremlerin ardından enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar olduğu belirtildi.

Noto Yarımadası'na yönelik aralıklı yağmur yağışı tahminlerinin ardından, olası toprak kaymalarına karşı bölgede uyarılar yapıldı.

3.webp

YARDIM SEVKİYATI YAPILDI

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, bölgeye sevk edilen Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personel sayısının 2 bine çıkarıldığını açıkladı.

SDF personelinin arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı ve SDF'ye ait helikopterlerin ihtiyaç malzemesi tedariki için kullanıldığı bildirildi.

Ayrıca, valilik tarafından yerli ve yabancılar için 6 dilde hizmet sunacak danışma hattı kuruldu.

Eyalet genelinde kamu kuruluşlarında elektrik ve su kesintileri yaşandığı, market ve bakkallardaki rafların boşaldığı gözlendi.

Japonya Sağlık Bakanlığı, bölgede hastaların sigorta kartlarını ibraz edememeleri halinde bile tedavi alabilmeleri için tıbbi kuruluşlara talimat verdi.

4.webp

HAVALİMANINDAKİ HASAR ONARILACAK

Noto Yarımadası'na ulaşımı sağlayan en kısa yol üzerinde, Wajima kentindeki Noto Havalimanı'nda pistte uzunluğu 10 metreyi aşan çökmeler tespit edildi.

Pistin onarım sürecine alındığı ve en erken 4 Ocak gecesi yeniden hizmete açılabileceği belirtildi.

Japonya Jeo-Uzamsal Enformasyon Merkezi'nin analizine göre, kıyıdaki Wajima'da kara 3 metreye yakın bir mesafede batıya doğru hareket ettiği kaydedildi.

55.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar