Japonlar ve Çinliler avuç avuç yiyor! Türkiye'de yetişiyor

Japonlar ve Çinliler avuç avuç yiyor! Türkiye'de yetişiyor
Türkiye'nin Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişen hünnap, dünya genelinde popülerlik kazanıyor ve kilosu 80 ile 125 TL arasında değişen fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor.

Ayrıca, bu meyve vücuda bedava vitamin yüklüyor. Çin hurması olarak da bilinen hünnap, sağlık yararlarıyla dikkat çekiyor ve özellikle sindirimden, kas, kemik, diş sağlığına kadar birçok alanda faydalı oluyor.

KİLOSU 80 İLE 125 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Eskişehir'de uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin önemini vurgulayarak, hünnapın birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirtiyor. Hünnap, büyük çiçekli çalılarda veya ağaçlarda yetişen bir meyve olup, sağlık açısından önemli bir rol oynuyor. Ağılönü, hünnap meyvesinin sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kalp sağlığı, kas kontrolü, diş ve kemikler için faydalı olduğunu vurguluyor. Kilogram fiyatı 80 ile 125 TL arasında değişen hünnap, vitamin deposu olarak biliniyor ve özellikle kış aylarında tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlıyor.

65f57883277e5059539ff7e0.webp

VİTAMİN DEPOSU

Hünnapın sağlık yararlarına değinen Ağılönü, bu meyvenin düşük kalorili olmasına rağmen lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu belirtiyor. Antioksidan özelliklere sahip olan hünnap, C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, potasyum bakımından zengin olan hünnap, kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını korur. Sindirim sistemini düzenleyici etkisiyle de bilinen hünnap, lif içeriği sayesinde kabızlık gibi sorunlara da çözüm olur.

65f57885277e5059539ff7ea.webp

Hünnap, geleneksel Çin tıbbında sakinleştirici özellikleri nedeniyle tercih edilir ve uyku kalitesini artırır. Ayrıca, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur ve inflamatuar durumların tedavisine katkı sağlar. Bu nedenle, hünnap Türkiye'de ve dünya genelinde sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar