Asma kilitlerdeki küçük detay bakın ne işe yarıyormuş! Duyunca çok şaşıracaksınız

Asma kilitlerdeki küçük detay bakın ne işe yarıyormuş! Duyunca çok şaşıracaksınız
Dolap ya da çekmeceleri kişiselleştirmek için kullandığımız asma kilitlerde sık sık küçük deliklerin bulunduğunu görmüşüzdür. Peki hiç merak ettiniz mi bu küçük deliklerin ne işe yaradığını.

Birçoğumuz hayatımızın belirli dönemlerinde yurt odalarında kaldığımızda veya çekmecelerimizi, dolaplarımızı başkalarından korumak amacıyla asma kilit kullandık. Bu kilitlerin altında küçük bir delik daha bulunduğunu siz de fark ettiniz mi?

Başlangıçta tasarım amacıyla yerleştirildiği düşünülen bu delikler, aslında bambaşka bir kullanım amacına hizmet ediyor...

298324.webp

Asma kilitler, ev içerisinde kullanılsalar da asıl olarak dış mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış. Bu nedenle üreticiler, yağmur suyunun kilit içinde birikmesini önlemek amacıyla bu deliğin açılmasının en uygun yol olduğunu düşündüler. Ayrıca, bu tasarım, kilit mekanizmasını kaldıran yayın paslanmasını da engelliyor.

KIŞIN DONMASINI ENGELLEMEK İÇİN TASARLANMIŞ

Bu delikler aynı zamanda kışın dondurucu soğuklarda anahtar mekanizmasının çabucak donmasını önlemek için tasarlanmış. Anahtarın zor çevrildiği veya kelepçenin sadece büyük bir güçle açılabildiği durumlarda yağlanma işlemini kolaylaştıran bu delikler, bir asma kilidin ömrünü birkaç kat artırabilecek etmenlerin başında geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar