İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor! Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı istifa etti

İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor! Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı istifa etti
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri sonrası İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. İYİ Parti Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı Leyla Bozkurt partisinden istifa etti.

Niğde'de yaşanan belediye başkanlığı seçimlerinin ardından İYİ Parti içerisinde dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Aralık ayında başlayan ve parti içerisinde istifaları tetikleyen sürecin ardından yeniden yapılanan İYİ Parti, Niğde Belediye Başkanlığı seçimlerinde beklediği başarıyı elde edemedi. Aldığı 9 bin 236 oy ile hedeflerinin gerisinde kalan parti, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İYİ Parti Niğde Kurumsal Politikalar Başkanı Leyla Bozkurt, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Bozkurt, partinin ve kendisinin verdiği mücadelenin bu sonucu hak etmediğini belirtti. İstifasını kamuoyu ile paylaşırken, "Bu kadar mücadele, bu kadar emek boşa gitmemeliydi. Millet, kendi geleceğini şekillendirmede net bir tutum sergilemiştir," dedi.

Bozkurt, siyasi hayatına sekiz yıl önce Türkiye'nin geleceğine dair endişelerle başladığını, tek adam rejimine ve AK Parti zihniyetine karşı mücadele etmek amacıyla siyasete atıldığını belirtti. İYİ Parti'nin kuruluş amacının, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Atatürk değerlerini korumak olduğunu vurgulayan Bozkurt, zaman içinde partinin ilkelerinden uzaklaştığını ve Genel Başkan Meral Akşener'in liderliğindeki bazı tutarsızlıklar nedeniyle oy oranlarının ciddi bir düşüş yaşadığını ifade etti.

Bozkurt, siyasi hayatını noktalama kararı aldığını, ancak Türkiye'nin geleceği için mücadeleye farklı bir pozisyondan devam edeceğini belirtti. "Atatürk'ün izinde, bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için çalışmaya devam edeceğim," diyen Bozkurt, bu yolda birlikte hareket ettiği tüm dava arkadaşlarına teşekkürlerini iletti ve haklarını helal etmelerini istedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar