İYİ Parti’de adaylık krizi: O isim aday yapılınca Akşener'in önünde birbirine girdiler

İYİ Parti’de adaylık krizi: O isim aday yapılınca Akşener'in önünde birbirine girdiler
Ankara ilçe belediye başkan adaylarını duyuran İYİ Parti’de aday tanıtım toplantısında sinirler gerildi. Etimesgut Belediye Başkan adayı Hilmi Özer’in adının açıklanmasından sonra partililer Akşener’in önünde birbirine girdi.

Yerel seçimler için geri sayım başlarken, siyasi partiler adaylarını duyurmaya devam ediyor. Son olarak Ankara ilçe belediye başkan adaylarını duyuran İYİ Parti’nin tanıtım toplantısında gergin anlar yaşandı.
Toplantıda Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Hilmi Özer’in açıklanmasıyla beraber partililer duruma büyük tepki gösterdi.

Partililer, salonda Özer’in adaylığına “Teşkilat istemiyor” çıkışında bulundu. Tüm bu yaşananlar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener salonu terk etti.

Ankara ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Altındağ: Remzi Sağlam
Gölbaşı - Fehmi Kandemir
Haymana - Yakup Coşkun
Kahramankazan - Fatma Gülümser Birol
Kalecik - Filiz Ulusoy
Keçiören - Cemal Babutçu
Mamak - Hüseyin Bayındır
Şereflikoçhisar - Avni Yıldırım
Yenimahalle - Sevin Çağlayan
Çankaya -Osman Topal
Etimesgut: Hilmi Özer

KÜRŞAT ZORLU İSTEDİ

Hilmi Özer'in adaylığı ile ilgili olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili ve partinin Grup Sözcüsü Prof. Dr. Kürşat Zorlu'nun etkili olduğu ortaya çıktı. Yozgat'lı olan Zorlu'nun, hemşerisi olan Hilmi Özer'in Etimesgut adaylığı yönünde etken olduğu öğrenildi.

hilmi-ozer-kimdir.webp

HİLMİ ÖZER KİMDİR?

Hilmi Özer, Türk siyasetçi ve bürokrattır. İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur. Memurluk hayatına 1985 yılında başlamıştır. Etimesgut Belediyesi'nde müfettiş ve şube müdürü olarak görev almıştır. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak çalışmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Daire Başkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Siyasi kariyerinde, 2014 yılında Etimesgut Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiş ve bu görevini sürdürmüştür. Meclis üyeliği döneminde AKP Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca, 2018 yılında AK Parti'den Etimesgut Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur.

Hilmi Özer, evli ve dört çocuk babasıdır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar