İtalya'da hidroelektrik santralindeki patlamada ölenlerin sayısı yükseldi

İtalya'da hidroelektrik santralindeki patlamada ölenlerin sayısı yükseldi
İtalya'nın Toskana ve Emilia Romagna bölgeleri arasında bulunan Suviana Gölü'ndeki Bargi hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, enerji firması Enel'e ait Bargi hidroelektrik santralinde patlamanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, kayıp olan 4 kişiden 3'ünün cesedine ulaşıldı. Bu gelişmeyle birlikte, faciada yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Bolonya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, patlamanın nedenleriyle ilgili detaylı incelemeler devam ediyor.

Enel firması, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralılara psikolojik destek sağlamaya başladı.

Ülkedeki iş kazalarında yaşanan işçi ölümlerine dikkat çekmek amacıyla bugün genel grev düzenlendi. Ayrıca, Bargi hidroelektrik santralindeki patlama nedeniyle en az 6 işçinin hayatını kaybetmesini protesto etmek için Bolonya kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

İtalya Genel İş Konfederasyonu ve İtalyan İşçi Birliği'nin organize ettiği yürüyüşte işçiler, "Artık yeter" mesajı taşıyan pankartlarla taleplerini dile getirdi. Sendika temsilcileri, santralde ölenlerin taşeron işçiler olduğunu iddia etse de Enel şirketi bu iddiayı reddetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar