İstanbul’un bu ilçesinde mahalleli canından bezdi! Yeni iş yeri istemiyorlar

İstanbul’un bu ilçesinde mahalleli canından bezdi! Yeni iş yeri istemiyorlar
İl dışından göçün yıldan yıla arttığı İstanbul’un bu ilçesinde açılan iş yerinin sayısı her geçen gün artıyor. Mahalle sakinleri dur durak bilmeyen yeni açılışlara isyan etti.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yaşayanlar yeni iş yerlerinin açılmasıyla birlikte nüfusun daha da artmasına isyan etmeye başladı.

Bölgede yaşayanlar, artık yeni iş yerlerine tahammülleri olmadığını ve daha fazla kalabalıkla mücadele etmek istemediklerini dile getirdi.

Arnavutköy'de 'ruhsat' isyanı - Resim : 1

İstanbul'un bazı semtlerindeki aşırı ısınmanın artması özellikle son zamanlarda ciddi bir sorun haline geldi. Bu üretilen en fazla etkilenen semt sakinleri bölgedeki yeni iş yerlerinin genişlemesine karşı çıkıyor.

Arnavutköy - Istanbul's prettiest neighbourhood - The Other Tour

Boğaziçi Arnavutköy Derneği, 1992 yılında mahallenin güzelleştirilmesi amacıyla kuruldu. Ancak zamanla semt İstanbul'un en popüler eğlence iletilerinden biri haline geldi. Bu değişim mahalle sakinlerini ve derneği beklenmedik bir politik mücadelenin içine sürükledi.

Arnavutköy'deki evlerin pencerelerine ve duvarlarına asılan "Verme. Artık Arnavutköy'e iş yeri ruhsatı verme." yazılı afişler, mahalle sakinlerinin tepkisini gösteriyor. Dernek, Beşiktaş Belediyesi'nden mahalle korumasını talep ediyor ancak belediyenin bu konuda yetersiz kalacağını düşünüyorlar.

Arnavutköy | Istanbul from the air | Pi István Tóth | Flickr

Dernek muhabiri Prof. Dr. İpek İlkkaracan, Arnavutköy'de artan eğlence mekanlarının, trafik ve güvenlik sorunlarına neden olduğunu belirtiyor. Çakışan vale servisleri ve çift sıralı park edilen araçlar, acil değişim değişimini zorlaştırıyor.

Semte gelen yerel yöneticiler, mahallelinin sorunlarına çözüm sözü veren ancak mahalle sakinleri, belediyenin yeterince eğilmediğini düşünüyorlar. Arnavutköy, Boğaziçi Kanunu ile koruma kapsamındaki bir bölge olup, nüfus tarihi ve kültürel depolanma konusunda koruma belirlendi. Ancak ticari büyümenin artması, bölgedeki sosyal organın miktarına neden oluyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar