İsrail Refah'ta bir eve saldırı düzenledi

İsrail Refah'ta bir eve saldırı düzenledi
İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları Ramazan'ın dördüncü gününde Refah'ın Ez-Zuhur Mahallesinde bir eve hava saldırısı düzenledi.

Saldırı sonucunda, evin enkazı altında kalan ve yaralananlar olduğu belirtilirken, sivil savunma ekiplerinin enkaz altından ölü ve yaralıları çıkarmaya çalıştığı ifade edildi.

Şu ana kadar Sağlık Bakanlığı'nın saldırıda ölen ve yaralananların sayısına ilişkin herhangi bir bilgi vermediği belirtildi.

İsrail ordusunun, sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve barınaklar gibi insani tesisleri hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşandığına dikkat çekildi.

Uluslararası toplumun, özellikle BM ve diğer kuruluşların Gazze'deki duruma dikkat çekerek ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların artırılması çağrısında bulunduğu vurgulandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı ve hastane ile eğitim kurumlarının da hedef alınarak sivil altyapının zarar gördüğü belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar