İslam Memiş'ten flaş dolar tüyosu: Dikkat edin birisi çıkacak diğeri çakılacak

İslam Memiş'ten flaş dolar tüyosu: Dikkat edin birisi çıkacak diğeri çakılacak
Altın ve doları olanların adına aşina olduğu ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni açıklamalarda bulundu. Borsa ve dolarda kısa sürede beklediği hareketliliği açıklayan Memiş, borsa ve dolardan birisi çıkacak, diğeri çakılacak dedi. İşte İslam Memiş'in yatırımcıları ilgilendiren açıklaması...

İSLAM MEMİŞ: BİRİSİ ÇIKACAK, DİĞERİ ÇAKILACAK!

Hükümetin aldığı faiz kararları sonrası dolar hemen her gün yeni bir rekor kırarken piyasanın bilen isimleri arasında gösterilen altın ve para politikası uzmanı İslam Memiş''ten kritik bir tahmin daha geldi.

Rekor seviyeye yükselen dolar endeksi ECB''nin kararı sonrasında, 20 yılın zirvesinden yüzde 1 düşüş yaşayarak düzeltme yaptı. ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell "Yaptığımız gibi şimdi de açık ve güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve iş bitene kadar bunu sürdürmeliyiz" dedi. Bu gelişmelerin ardından altının 3 haftalık düşüşü sona erdi. Hafta içinde 1700 dolar kritik sınırının altına inen altının ons fiyatı 20 yılın zirvesindeki dolar endeksindeki gevşeme ile yeniden yükseldi.

AYNI ANDA YÜKSELMESİ ŞÜPHE UYANDIRIR

İslam Memiş dolar için Ekim sonunda düşüş beklediğini de belirterek "Dolarda Ekim sonunda bir düşüş bekliyorum. Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir" ifadelerini kullanan İslam Memiş, "18,50 TL seviyesinde bir dolar kuru var, öte yandan 3 bin 500 seviyesini de test eden bir borsa var. Aynı anda yükselmesi şüphe uyandırıyor bende. Yabancı yatırımcıların satın alması ve uzun vadede durması önemli" şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar