Altında kimse bunu beklemiyordu: Çeyrek ve gram altın için olay tahmin

Altında kimse bunu beklemiyordu: Çeyrek ve gram altın için olay tahmin
Uzun süre yatay ve düşük seyreden altında yükseliş yeniden başladı. Altın yatırımcısı gözlerini ekonomistlere çevirirken, Finans uzmanı Tunç Şatıroğlu, altındaki yükselişin devam etmesini beklediğini ifade etti. İşte uzman ismin çeyrek ve gram altında beklediği seviye.

ALTINDA BUNU KİMSE BEKLEMİYORDU: ÇEYREK VE GRAMIN GÖRECEĞİ SEVİYEYİ PAYLAŞTI

Altında herkesi şaşırtan seyir devam ediyor. Rusya - Ukrayna arasında yaşanan krizin ilhak noktasına gelmesiyle yeniden yükselişe geçen altında yön uzun süre sonra yeniden yukarıya döndü.

Yaşanan bu gelişme üzerine altın sahipleri yükselişin nereye varacağını merak ederken, uzman ekonomistlerden de ilk tahminler gelmeye başladı.

GRAM VE ALTIN İÇİN RAKAM VERDİ

Finans uzmanı Tunç Şatıroğlu, altındaki yükselişin devam etmesini beklediğini ifade etti. Uzman isme göre, yakın vadede değerli metalin fiyatı yüzde 35 oranında artacak. Bu durumun gram altın fiyatlarına da yansıyacağını belirten Şatıroğlu, 1500 lira rakamını dile getirdi. Bu arada çeyrek altının fiyatı için de tahminini paylaşan Şatıroğlu, çeyrekte 2,000 liraya işaret etti. Finans uzmanına göre mevcut olarak 1,600 lira olan çeyrek, 2,000 bandına kadar yükselişine devam etme potansiyeli taşıyor.

“DURAKLAMA OLMADAN ARTACAK”

Mynet''te yer alan habere göre analist, yakın vadede altın için büyük fiyat hareketleri görüleceği ve bunun da piyasayı hareketlendireceğini söyledi. Bu noktadan sonra ise duraklama olmadan bir fiyat yükselişi öngördü. Durumun nedenini açıklayan uzman isim, bu tezini ise ABD’nin ekonomi politikalarına bağlıyor. Şatıroğlu’na göre altındaki yükselişin en büyük nedeni Fed. Fed, ABD’de düzenli olarak faiz artırımları yapıyor. Bu faiz artırımları da değerli metalde fiyat yükselişini destekliyor. Son olarak Şatıroğlu, tam altın fiyatları için 8 bin lirayı beklediğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar