İslam Memiş çeyrek altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: Bu hatadan uzak durun

İslam Memiş çeyrek altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: Bu hatadan uzak durun
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, birikimini altın olarak saklayan vatandaşlara seslenerek, "Sizi bu tuzağa düşürmek istiyorlar" uyarısında bulundu. Memiş, zarar etmemek için izlenmesi gereken yol haritasını gözler önüne serdi.

Mustafa Balcı / Günboyu

ABD''de yaşanan bankacılık krizi, küresel bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındı. 

Silikon Vadisi Bankası''nın iflas etmesinin ardından Signature Bank ve Silvergate Capital gibi önemli bankaların da batması, yaşanan korkutucu tablonun üzerine krizin Avrupa''ya sıçrayarak İsviçre merkezli Credit Suisse''in de yardım talep etmesi yatırımcılara kabus dolu günler yaşatmıştı. Öyle ki, krizin ortaya çıkışını takip eden 3 gün içerisinde ABD''de 500 milyar doların üzerinde bir varlık yer değiştirdi. 

Her kriz, savaş ve doğal afet sonrasında yatırımcılar için ''güvenli liman'' olarak bilinen altın, iflas sonrasında sert bir yükseliş yaşarken, kripto paralar da eski görkemli günlerine dönüş sinyali vermişti. Ancak ABD''nin bankacılık sistemine yönelik korkutan tablo şu an için ortaya çıkmamış gözükmekte. 

Beyaz Saray, yaşanan kriz endişelerine yönelik yapıcı açıklamalarda bulunurken, ABD''de birçok bankanın oluşturduğu konsorsiyumlar, batma tehlikesi yaşayan kuruluşlar için can suyu vermiş oldu. Gelişmelerin üzerine 21-22 Mart tarihlerinde toplanan ABD Merkez Bankası (FED), enflasyona karşı verilen savaş için net bir duruş sergiledi ve faiz artırımına devam ederek, 25 baz puanlık yükseliş gerçekleştirdi. 

Tüm bu gelişmelerin ardından altın yükseldiği konumlarda kalmaya devam etse de haftaya sert bir düşüşle başladı. Başta Bitcoin ve birçok kripto parada da benzer bir düşüş gözlenirken, haftanın açılış seansında 1978 dolar seviyesinde bulunan ons altın, gün içerisinde 1943 dolara kadar geriledi. 

"ELİNDE ALTINI OLANLAR BU TUZAĞA DÜŞMESİN"

Yaşanan gerilemenin ardından panik havasına giren altın sahipleri, Şubat ayında 5 haftalık üst üste düşüş yaşayan altın için yeniden aynı senaryonun gerçekleşmesinden korkarken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş''ten sakin olun çağrısı geldi.

Memiş, yaşanan her yükselişin bir düşüşünün de olacağını belirtirken, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "Altın bir düşecekse iki yükselecek" açıklamasını yeniden yineledi. 2023 yılının en fazla kazandıran araçlarının başında altın ve gümüşün geleceğini aktaran ünlü ekonomist, fiyat dengelemelerinin normal ve beklenen bir zamanda gerçekleştiğini belirterek, "Bu düşüşlerde paniğe kapılanlar zarar edecek. Altın için bulunduğumuz seviyeler hala dip olarak görülebilir. Burada korkuya kapılıp elindekini satanlar, uzun vadede mutlaka zarar edecektir" şeklinde konuştu. 

İslam Memiş, söylediklerinin yalnızca kendi görüşleri olduğunu yinelerken, yatırım tavsiyesi vermediğinin altını çizdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar