İşçiler ve siyasi partiler Saraçhane Meydanı’nda toplanmaya başladı

İşçiler ve siyasi partiler Saraçhane Meydanı’nda toplanmaya başladı
Taksim’de 1 Mayıs nedeniyle yüksek güvenlik önlemlerinin alınırken Saraçhane Meydanı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul Saraçhane Meydanı'nda toplanan kalabalık, günün erken saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri altında bir araya geldi. Taksim Meydanı’na yapılan yürüyüşlerin yasaklanması nedeniyle kutlamalar Saraçhane’de yoğunlaştı.

Resim

ÜST ARAMASI YAPILDI

Taksim Meydanı’na giden yolların polis kuvvetleri tarafından kapatılması üzerine sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri gibi çeşitli gruplar Saraçhane Meydanı’nda buluşmaya başladı.

Resim

Alana girmek isteyen katılımcılar güvenlik güçleri tarafından yapılan üst aramalarından geçti.

Resim

BARİYER VE TOMA ENGELİ

Valilik tarafından alınan kararlar doğrultusunda Taksim Meydanı’na yönelik yürüyüş yolları bariyerler ve TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) araçları ile engellendi. Bu durum, kutlamaların Saraçhane Meydanı'na kaydırılmasına neden oldu.

Resim

Etkinlikler boyunca alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Resim

1 MAYIS NEDİR?

Günümüzde dünya genelinde işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilen 1 Mayıs’ın kökeni 1856 yılına kadar uzanıyor.

1856 yılında Avustralya'nın Melbourne kentinde daha makul çalışma saatleri talep eden taş ve inşaat işçileri Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar tarihi bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs hareketliliği - Son Dakika Haber

Bu yürüyüş, işçi hakları mücadelesinde önemli bir dönüm noktası oldu. Bu taleplerin yankıları, yıllar sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne de ulaştı.

14-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de bir Fransız işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs günü tüm dünya çapında "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanma kararı alındı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar