Ekrem İmamoğlu’nun avukatı: Samsun’a sürülen hakim iddiası araştırılsın!

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı: Samsun’a sürülen hakim iddiası araştırılsın!
Hakim ve Savcılar Kurulu önünde açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı CHP PM Üyesi Avukat Gökhan Günaydın "Hakim Hüseyin Zengin’in ifadesine başvurun. Gazetecilere neler söylüyor. Acaba bunları HSK soruşturmasında tekrar edecek mi? Bu da yetmez. Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in de ifadelerine lütfen başvurun" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun avukatları HSK önünde basın toplantısı düzenledi. Avukatlar, HSK başvurusunda Hakim Hüseyin Zengin, gazeteci Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in dinlenmesini istedi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası çıkan davaya bakan ilk hakim Hüseyin Zengin görevden alınarak Samsun''a atandığını ortaya çıkarmıştı. Terkoğlu yazısında Zengin''in "İmamoğlu hakkında asgari sınırdan ceza verip hükmün açıklamasını ertelemenin en doğrusu olacağına karar verdim. Bunu birkaç kişiye de söyledim. Durumdan haberdar olan ve adliyeyi yöneten bir isim, hükümetle görüşerek atamamı yaptırdı” dediğini aktarmıştı.

İmamoğlu’nun avukatı Gökhan Günaydın''ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"HSK''YI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Biz diyoruz ki bu soruşturma ve incelemeyi açınız. Eğer Hakim Hüseyin Zengin’e baskı yapan başsavcı varsa eğer istinaf mahkemesi ayarlanmışsa burada baş harfleri verilen kişileri bulunuz. Bunların hakkında bir soruşturma yürütünüz. Bu soruşturmayı yaparken de Hüseyin Zengin’in ifadesine başvurun. Hüseyin Zengin gazetecilere neler söylüyor. Acaba bunları HSK soruşturmasında tekrar edecek mi? Bu da yetmez. Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in de ifadelerine lütfen başvurunuz. Biz bugün HSK’yı göreve davet etmek için buradayız.

"HSK BUGÜNE KADAR ATAŞTIRMADI"

HSK’nın kamuoyuna yansıyan bu iddiaları ressen araştırma ve soruşturma yükümlülüğü vardı. Bugüne kadar yapmadı. Biz şimdi HSK’ya Ekrem İmamoğlu’nun avukatları olarak dilekçe verip HSK’yı görevini yapmaya davet ediyoruz. Türk yargısının adaletli olacağına, kanunlara göre hüküm vereceğine ilişkin inancımızı korumak istiyoruz. Bu nedenle bugün dilekçemizi HSK’ya sunacağız. Gerek siz basın mensuplarına gerekse siz basın mensuplarına gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz, sağ olun."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar