Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından yeni hamle: Gazeteciler dinlensin

Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından yeni hamle: Gazeteciler dinlensin
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının bugün saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Avukatlar, HSK başvurusunda o gazetecilerin de dinlenmesini talep edecek.

Avukatlar, Samsun''a tayin edilen Hakim Hüseyin Zengin''in HSK tarafından ifadesinin alınması için dilekçe verecek ayrıca Zengin''le ilgili yazıları kaleme alan Cumhuriyet yazarları Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel''in de HSK tarafından tanık olarak dinlenmesini isteyecek.

Ekrem İmamoğlu''nun danışmanı Murat Ongun, "Samsun''a gönderilen hakimle ilgili bir kez reddi hakim talebinde bulunduk. Hakimin AKP''ye yakın birisi olduğunu biliyorduk, eşinin de 2. Baro üyesi olmasından dolayı zaten hakime bakışımız temkinliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Ongun, "Baskı yapıldığını kamuoyuna söyleyemezsin ki! Toplantı yaptık ve ''reddi hakim talebinde bulunalım'' kararı aldık. Neden böyle bir karar aldık? Birincisi, eğer hakim bu baskılara boyun eğecekse biz talebimizi yapmış olalım. İkincisi ise eğer hakim kendisini bu baskıdan kurtarmak istiyorsa ona fırsat vermiş olacaktık. Yoksa üç kez reddi hakim talebi yok. Sonrasında da medyada yer alan bilgileri okuduk, gördük. Burada Sayın Bakan Bozdağ''ın yapması gereken bize yanıt vermesi değil, hakime baskı yapılıp yapılmadığı konusunda Hakimler ve Savcılar Kurulu''nu (HSK) harekete geçirmesi. Çünkü; hakimin ifadesi alınırsa gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar