İkinci bir sakatlık yaşamıştı: Real Madrid'den flaş Arda Güler kararı

İkinci bir sakatlık yaşamıştı: Real Madrid'den flaş Arda Güler kararı
Real Madrid, menisküs sakatlığının ardından bir talihsiz sakatlık daha yaşayan Arda Güler için kararını verdi.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe'den dünya devi Real Madrid'e 20+10 milyon euro karşılığında transfer olan Arda Güler, İspanyol devinde sezon öncesi kamp çalışmalarının en çalışkan isimlerinden oldu.

Güler, kısa sürede İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin takdirini kazandı.

Gözleri kamaştırmaya devam eden genç yıldız, ABD'de kampta yaşadığı menisküs sakatlığı sebebiyle Madrid'e dönmüş, uzun bir süredir takımdan ayrı kalmıştı.

Milli futbolcu Arda Güler, yaklaşık iki ay sonra takımla birlikte ilk kez sahada antrenmana çıkmıştı.

BİR SAKATLIK DAHA

Yaşadığı menisküs sakatlığı sonrası iyileşip takıma katılan Arda Güler, bir sakatlık daha yaşadı.

Real Madrid, Güler'in sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Oyuncumuz Arda Güler'e Real Madrid Sağlık Hizmetleri tarafından yapılan tetkiklerin ardından sol rektus femoris kasında sakatlık teşhisi konuldu. Gelişme bekleniyor."

İlk teşhislere göre Arda Güler'in en az 3 hafta sahalardan uzak kalabileceği açıklanmıştı.

TEDAVİ KARARI

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan İspanyol AS Gazetesi'nin Real Madrid muhabiri Manu de Juan, Arda Güler'e Rodrygo programının uygulayacağını açıklayıp şunların üstünde durdu:

"Arda Güler, son sakatlığından dolayı 3 hafta ile 1 ay arasında bir süre sahalardan uzak kalacak. Ama burada bir avantaj var. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara 2 haftayı kapsıyor. Dolayısıyla çok maç kaçırmamış olacak. Ekim sonu ya da Kasım başında ilk maçını oynayabilecek seviyeye geleceğini tahmin ediyorum. Real Madrid, Arda Güler'in sakatlıklarıyla ilgili araştırma yaptı. Oyuncunun fiziksel durumu şu anda çocukluk aşamasında, tam olarak bir yetişkinin fiziksel özelliklerine sahip değil.

ÇOK GÜÇLÜK YAŞADI

Real Madrid'in onun güçlendirilmesi adına bir planı var. Madridli yetkililer onun durumunu Brezilyalı Rodrygo ile karşılaştırıyorlar. Rodrygo da Real Madrid'e geldiğinde çok zayıftı, çok kırılgandı. Bu onun güçlü stoper ve defans oyuncuları karşısında gerçekten çok zorlanmasına neden oldu. Çok güçlük yaşadı. Son 2 yıldır, kendisi için uygulanan program dahilinde çalıştı ve adım adım çok farklı bir oyuncu oldu. Şimdi dayanıklılığı yüksek, rakiple mücadele etme gücü olan bir oyuncu oldu. Real Madrid, Arda Güler için de Rodrygo'ya uyguladığı programı uygulayacak.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar