Hüsnü Mahalli kimdir? Hüsnü Mahalli kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hüsnü Mahalli eşi kimdir, öldü mü?

Hüsnü Mahalli kimdir? Hüsnü Mahalli kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hüsnü Mahalli eşi kimdir, öldü mü?
Ünlü gazeteci Hüsnü Mahalli son zamanlarda insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi internette Hüsnü Mahalli'nin hayatını araştırıyor. Peki Hüsnü Mahalli kimdir? Hüsnü Mahalli kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hüsnü Mahalli eşi kimdir, öldü mü?

Hüsnü Mahalli kimdir?

Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli'nin eşi Jale Mahalli hayatını kaybetti. Bu olayın ardından birçok kişi Hüsnü Mahalli'yi araştırmaya başladı. Peki Hüsnü Mahalli kimdir? Hüsnü Mahalli kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Hüsnü Mahalli eşi kimdir, öldü mü?

HÜSNÜ MAHALLİ KİMDİR?

23 Mayıs 1949'da Suriye'nin Cerablus şehrinde doğan Hüsnü Mahalli, Türkmen Barak aşiretinden gelmektedir. Üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen Mahalli, önce İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okudu ve ardından İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisansını Radyo Televizyon bölümünde tamamlayan Mahalli, doktorasını Uluslararası İlişkiler alanında gerçekleştirdi.

Gazetecilik kariyerine Politika Gazetesi'nde başlayan Mahalli, daha sonra çeşitli ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında görev aldı. BBC Arapça servisinde çalışan Mahalli, aynı zamanda Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) adına da Türkiye'de görev yaptı. Gazetecilik kariyerinin yanı sıra yazarlık da yapan Mahalli, Akşam Gazetesi'nde köşe yazarlığı görevini sürdürdü.

Özel hayatında ise 1974 yılında Jale Mahalli ile nişanlanan Hüsnü Mahalli, 1977 yılında evlendi ve iki kız çocuğu sahibi oldu.

Ancak Hüsnü Mahalli'nin hayatı sadece gazetecilik ve yazarlıkla sınırlı değil. 13 Aralık 2016 tarihinde sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılama ve devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Tutuklanma kararı alınan Mahalli, daha sonra tahliye edildi.

Hüsnü Mahalli'nin eserleri arasında "Ortadoğu'da Kanlı Bahar", "Tezkereden Tezkereye Gerçekler", "Diren Suriye", "Al Sana Bahar", "Maniki Dünya" ve "Misyon" gibi kitaplar bulunmaktadır.

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN EŞİ ÖLDÜ MÜ?

Hüsnü Mahalli'nin eşi, Jale Mahalli 20 Şubat Salı 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar