Heyecanla beklenen an geldi: YKS başvuruları bugün başladı!

Heyecanla beklenen an geldi: YKS başvuruları bugün başladı!
Bugün, milyonlarca üniversite adayı için heyecan dolu bir gün: Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan temel yeterlilik testi, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesindeki aday işlemleri sistemi veya mobil uygulaması üzerinden 26 Şubat tarihine kadar yapabilecekler.

İkinci oturum olan alan yeterlilik testi ve yabancı dil yeterlilik testi ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

0000.webp

2024 YKS SINAV ÜCRETİ...

2024 YKS başvuru ücretleri belli oldu ve sınav ücretlerine yüzde 156 oranında bir zam yapıldı. Her bir oturum için ücret 115 liradan 295 liraya yükseltildi. Lisans programlarına kayıt olmak isteyen adaylar, TYT ve AYT oturumlarına katılacakları için toplamda 590 lira ödemek zorunda kalacaklar.

Önlisans programlarına başvuracak adaylar ise TYT oturumu için 295 lira ödeyecekler. Üç oturuma katılacak bir adayın toplam ödemesi ise 885 lira olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar