Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına yanıt vermesi bekleniyor

Hamas’ın yeni esir takası anlaşmasına yanıt vermesi bekleniyor
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Majed el-Ansari, Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni esir takası anlaşmasıyla alakalı teklifi "olumlu bir atmosferde" aldığını ve cevap beklediklerini ifade etti.

Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni bir esir takası anlaşmasına yanıt vermesi bekleniyor. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Majed el-Ansari yaptığı bir açıklamada, Fransa'nın başkenti olan Paris’te Katarlı, ABD'li, İsrailli ve Mısırlı yetkililer arasında düzenlenen görüşmelere değinerek, Hamas’ın İsrail ile muhtemel yeni bir esir takası anlaşmasına dair teklifi "olumlu bir atmosferde" aldığını ve cevap beklediklerini ifade etti.

Söz konusu olan teklifin İsrail tarafından onaylandığını ifade eden El-Ansari, “Önümüzde hala çok zorlu bir yol var. İyimseriz çünkü her iki taraf da bir sonraki duraklamaya yol açacak teklifleri kabul etti. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bu konuda iyi haberler paylaşabileceğimizi umuyoruz” sözlerini kullandı.

İsrail ve Hamas arasındaki muhtemel bir anlaşma, Gazze'deki çatışmalara 6 hafta ara verilmesini ve İsrailli esirler ile Filistinli mahkumların karşılıklı olarak serbest bırakılmasını kapsıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar