Hakkari-Çukurca kara yolu ulaşıma açıldı

Hakkari-Çukurca kara yolu ulaşıma açıldı
Hakkari-Çukurca kara yolunda meydana gelen çığ felaketi, bölgede büyük bir alarm yarattı.

Sümbül Dağı'ndan düşen çığın yol üzerine yığdığı kar kütlesi, ulaşımı tamamen engelledi. Bu durum üzerine harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri, hızla çalışmaya başladılar. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Çığın indiği Depin mevkiinde başlatılan karla mücadele çalışmaları, AFAD koordinasyonunda sürdürüldü. İki loderin Hakkari, bir loderin ise Çukurca istikametinde yolu açmaya çalıştığı belirtildi. Zorlu çalışmalar sonucunda yaklaşık 6 saat süren bir çaba ile Hakkari-Çukurca kara yolu temizlenerek ulaşıma açıldı. Ancak, ne yazık ki, aynı bölgede ikinci bir çığ düştü ve kara yolunu tekrar kapatıp ulaşımı engelledi.

İkinci çığ felaketiyle karşılaşan ekipler, yeniden çalışmalara başladı. Dağdan inen tonlarca kar kütlesiyle mücadele eden ekipler, tehlike arz eden bir durum olmamasına rağmen zorlu bir çalışma yürüttü. Üç iş makinesiyle yapılan temizlik çalışmaları sonucunda Hakkari-Çukurca kara yolu ikinci kez temizlenerek ulaşıma açıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar