Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Gündemden düşürmüyorlar...

Gezi olayları ile ilgili olarak bir bu bira muhabbeti, bir de Kabataş yalanları ne yazık ki malum kişilerce hâlâ gündeme getiriliyor, gündemde tutuluyor...

Erdoğan grup toplantısı konuşmasında sarf ettiği, "Düşünün Dolmabahçe Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii''nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük, bunlar için ulu mabed nedir, ne değildir, öyle bir şey yok" ifadeleri gene gündem oldu.

Oysa olayların birinci elden tanığı Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım camide içki içildiği iddiasıyla ilgili şunları söylemişti: "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı" demiş ve yapılan baskılara rağmen "ben din adamıyım yalan söylemem" dediği için sürgün edilmişti.

Velev ki bira içilmiş olsa dahi.

Bu ülkede kanunlarımıza göre bira içmek suç değil…

Gene kanunlarımıza göre cami, kilise, havra ya da başka bir tapınakta bira, rakı, şarap, viski, votka ya da başka bir içki içmek de suç değil…

Dahası İslam dininin temeli, suç ve cezaları tanımlayan Kur''an-ı Kerim''de de bira ya da başka bir alkollü içki içmek suç değil!

Bana inanmadınız mı?

Bakın Kur''an-ı Kerim''de içki içmek ile ilgili ayetler Diyanet İşleri Başkanlığı tefsirine göre şöyle:

Nahl 67: Hurma ağaçlarının ve üzüm asmalarının ürünlerinden hem içki hem de güzel besinler elde edersiniz. Bunda da aklını kullanan bir topluluk için açık delil vardır.

Nisa 43: Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın.

Bakara 219: Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Bu ikisinde insanlar için büyük zarar ve bazı faydalar vardır; zararları da faydalarından büyüktür. Sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: İhtiyaç fazlasını. Allah sizin için âyetlerini işte böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

Maide 90: Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Maide 91: Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah''ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?

Gördüğünüz gibi bir suç ve ceza Kur''an-ı Kerim''de de yok, kitabi yaklaşım fazlasını yapmasanız iyi olur şeklinde, yani sadece bir tavsiye tarzında…

Fakat Kur''an-ı Kerim''de 4 hakikî, 1 mecazî ceza var;

Bakara 178: Öldürmek 

Maide 38: Çalmak 

Nur 2: Zina

Nur 4: İftira 

Tövbe 34-35: Mecazi olan Kenz -kendine servet yapmak-.

İçki cezası nerede geçiyor, hadi onu da bulabiliyorsanız buyurun siz gösterin…

Camide bira içmek olsa olsa bir saygısızlık olarak nitelenebilir ve lakin adam öldürmek, sövmek, iftira atmak, haksız zenginleşme sadece kanunlarımıza göre değil Kur''an-ı Kerim''e göre de suçtur!

Gezi olayları sırasında;

Ali İsmail Korkmaz''ı döve döve öldürenler ve buna göz yumup olayı ört bas edenler suçludur…

Silahsız Etem Sarısülük''ü vurup öldürenler suçludur…

Berkin Elvan gibi nice çoluk çocuğun kafasını gözünü nişan alıp ateşledikleri gaz kapsülleri ile patlatan polisler suçludur…

Ortalığı gaza boğup insanları kalp krizinden öldürenler suçludur…

Camide bira içildi diye iftira atıp, bile bile yalan söyleyenler suçludur…

Bu konu üzerinden insanlara sövüp "çürük", "sürtük" diyenler suçludur…

Hem de sadece burada, kanunlar karşısında değil iki cihanda da suçludur…

Hz. Muhammed şöyle dedi: ''Dikkat edin (bir de) yalan söylemek ve yalancı şahitlik yapmaktır. Dikkat edin (bir de) yalan söylemek ve yalancı şahitlik yapmaktır.'' Bu cümleyi o kadar çok tekrarladı ki ''Susmayacak.'' dedim." (Buhârî, Edeb, 6)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları