Google'dan benzersiz yenilik! Artık İngilizce dilbilgimizi de düzeltecek

Google'dan benzersiz yenilik! Artık İngilizce dilbilgimizi de düzeltecek
Teknoloji devi Google, artık arama çubuğundan İngilizce dil bilgisi kontrolü sağlayan yeni bir özellik üzerinde duruyor.

İnternet denildiği zaman herkesin aklına Google geliyor. Arama motoru sayesinde istediğimiz bilgilere internet üzerinden ulaşmamızı sağlayan Google, şimdi de İngilizce dil bilgimizi kontrol edebilecek.

Shift Delete'nin haberine göre; Google artık dil bilginizi arama çubuğundan kontrol etmenize yardımcı olacak bir özellik sunuyor. Şirketin ilk etapta sadece İngilizce olarak sunduğu bu hizmet, yapay zekanın da desteği ile dil bilgisi hatalarını ortaya koyacak.

Yapay zeka destekli dilbilgisi kontrolü, bir ifade veya cümlenin dil bilgisi açısından doğru bir şekilde yazılıp yazılmadığını veya doğru değilse nasıl düzeltileceğini kullanıcılarına gösterecek. Böylece kullanıcılar merak ettikleri ifadeleri ve kalıpların doğru şeklini Google aracılığı ile öğrenmiş olacak.

Kullanımı oldukça kolay olan özellik, arama kısmına bir cümle ya da kelime öbeğinin ardından “grammar check, check grammar veya grammar checker” ifadelerinin yazılması ile aktif hâle gelebiliyor. Arama motoru bazı durumlarda ise bu ifadelere gerek kalmadan metninizi kontrol edip doğru ifadeyi sizlere yansıtabiliyor.

Girilen kelime öbeği doğruysa, Google yeşil bir onay işareti ile sizlere bunu bildiriyor. Ancak yanlış bir ifade girildiğinde ise Google bu kelime öbeğini düzelterek tekrar sizlere sunuyor. Google tarafından sunulan bu özelliği hem web hem de mobil uygulama üzerinden kullanmak mümkün.

Yapay zekanın etkilerini artık çok daha fazla görmeye başladık. Google’ın yeni dil bilgisi aracı da bunlardan sadece bir tanesi. Peki siz Google ve yeni İngilizce dil bilgisi hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar