Gıda Komitesi toplantısı sonucu: Hububata doyacağız

Gıda Komitesi toplantısı sonucu:  Hububata doyacağız
Gıda fiyatlarındaki gelişmelerin ele alındığı belirtilen toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Toplantıda; Merkez Bankası, Erken Uyarı Sistemi ışığında gıda fiyatları gelişmeleri hakkında bilgi vermiştir. Akabinde, yurt dışındaki hububat üretimi ve ticareti kapsamındaki gelişmelerle birlikte ülkemizdeki gelişmeler değerlendirilmiştir" denildi.

GIDA KOMİTESİ TOPLANTISI SONUCU: HUBUBATA DOYACAĞIZ

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin başkanlık ettiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Olumlu iklim koşullarının da etkisiyle geçtiğimiz yıla oranla bitkisel üretimde artış sağlanacağı, devir stokları da dikkate alındığında önümüzdeki bir yıllık süreçte iç tüketimin üzerinde bir hububat üretiminin beklendiği değerlendirilmiştir" denildi.
 
İŞ BİRLİĞİ VURGUSU YAPILDI
 
Yapılan açıklamanın devamında, ekilmeyen tarım arazilerinin de tarımsal amaçlı kullanılmasına ilişkin çalışmaların önceliklendirileceği aktarılarak şu ifadelere yer verildi:
 
"Bu yıl ülkemizde olumlu iklim koşullarının da etkisiyle geçtiğimiz yıla oranla bitkisel üretimde artış sağlanacağı, devir stokları da dikkate alındığında önümüzdeki bir yıllık süreçte iç tüketimin üzerinde bir hububat üretiminin beklendiği değerlendirilmiştir. Bu durumun, gıda fiyatlarındaki enflasyonun azalmasına yönelik olumlu etki göstereceği belirtilmiştir. Arz güvenliğindeki sürdürülebilirliği teminen, ekilmeyen tarım arazilerinin de tarımsal amaçlı kullanımına ilişkin çalışmaların önceliklendirilerek ilerletilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda; gıda ve tarımsal ürün piyasalarının yakından takip edilmesine ve kurumlar arası iş birliğinin önemle sürdürülmesine ilişkin kararlılık vurgulanmıştır." (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar