Türkiye'nin konuştuğu olay: Cezaevinden teklif yolladılar

Türkiye'nin konuştuğu olay: Cezaevinden teklif yolladılar
Türkiye, günlerdir Konya'da yaşanan olayı konuşuyor. Demet A. ve iç mimar Merve K.'yı kaçırarak bir rezidansta işkence ettikleri iddia edilen tutuklu sanıklar, içeride de rahat durmadı. Bir şekilde dışarıya aracı gönderen zanlılar, mağdurlara şikayetlerini geri çekmeleri için para teklif etti.

Konya''da iki genç kızın kaçırılarak rezidansta işkence görmesi olayı büyük tepki çekmişti.  21 yaşındaki Demet A. ve 27 yaşındaki iç mimar Merve K. rezidansta işkenceye maruz kaldı. Daha önceden tanıdığı kadınları çeşitli bahaneler ileri sürerek buluşmaya çağıran sanık Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve Tuğba Demirci daha sonra kızları kaçırarak bir rezidansa götürdü. Burada genç kızlara akıl almaz işkenceler yapan üçlü, kızların vücudunda sigara söndürdü. Saçlarını kestikleri kızların fotoğrafını çeken zanlılar daha sonra genç kızları cinsel istismar ile de tehdit etti.

Demet A.''nın yapmış olduğu şikayet sonucu gözaltına alınan sanıklar, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Benzer bir şikayetin Merve K. tarafından da gelmesi üzerine yeniden gözaltına alınan sanıklar yeniden gözaltına alınmıştı. Demet A''nın avukatı Furkan Avcı''nın şüpheliler hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılıp, tutuklanmalarına yönelik yaptığı itiraz mahkemece kabul edilmiş, işkence çetesi Demet A''ya yönelik eylemleri nedeniyle de tutuklanmıştı.

ARACIYLA TEKLİF GÖNDERDİLER

Şüphelilerin tutuklandıktan sonra Merve K.''ya aracı göndererek şikayetinden vazgeçmesi için 500 bin TL para teklif ettiği ileri sürüldü. Ancak genç kadının bu teklifi reddedip şikayetinde ısrarcı olduğu öğrenildi.

BAKANLIK DESTEK VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri yaşanan olay sonrası genç kızlara ulaştı. Ekipler, yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için mağdur kızlara görüşüp psikolojik destek vermeye başladıkları belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar