Genç Kart nedir? Genç Kart kimlere verilecek? Genç Kart'a nasıl başvurulur?

Genç Kart nedir? Genç Kart kimlere verilecek? Genç Kart'a nasıl başvurulur?
Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanmasına imkan sağlayan genç kart uygulaması devreye sokuldu. Peki Genç Kart nedir? Genç Kart kimlere verilecek? Genç Kart'a nasıl başvurulur?

Gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanabileceği "Genç Kart" uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Genç Kart nedir? Genç Kart kimlere verilecek? Genç Kart'a nasıl başvurulur?

GENÇ KART KİMLERE VERİLECEK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı "Genç Kart" projesi, gençlerin sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını sağlar. Bakanlığa bağlı müzeler, ören yerleri, Devlet Tiyatroları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinlikleri bu kapsamda yer alır. 18 yaşını doldurmuş gençler, bir yıl boyunca "Genç Kart" ile bu imkândan faydalanabilirler.

GENÇ KART'A NASIL BAŞVURULUR?

Başvuru tarihleri henüz açıklanmamış olmakla birlikte, önümüzdeki günlerde başvuru süreci hakkında bilgilendirme yapılması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre "Genç Kart" almak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvurmaları gerekecek. Böylece gençler, kolayca başvurularını yaparak kartlarını temin edebilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar