Gazze’deki günlük can kaybı 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardan daha fazla

Gazze’deki günlük can kaybı 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardan daha fazla
İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Gazze Şeridi’ndeki günlük can kaybının ortalama 250 olduğunu belirterek, bunun 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardaki günlük can kaybı ortalamasından daha fazla olduğu aktardı.

İsrail’in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırıları 97’nci günde devam ederken, İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Gazze'de yaşanan can kaybını 21. yüzyıldaki diğer büyük çatışmalarla karşılaştırdı. Oxfam, İsrail’in saldırılarında Gazze'deki günlük can kaybının ortalama 250 olduğunu ifade ederek, "İsrail ordusu günde ortalama 250 Filistinliyi öldürüyor, bu da son yıllardaki diğer büyük çatışmalardaki günlük ölü sayısının çok üstünde” açıklamasında bulundu.


Oxfam, 21. yüzyılın başından itibaren farklı bölgelerde gerçekleşen büyük çatışmalardaki günlük ortalama can kaybı istatistiklerini paylaşarak, can kaybının günlük ortalama Suriye'de 96,5, Sudan'da 51,6, Irak'ta 50,8, Ukrayna'da 43,9, Afganistan'da 23,8 ve Yemen'de 15,8 olduğunu ifade etti.


Gazze'deki Filistinlilerin hayatlarının açlık, hastalıklar ve soğuğun yanı sıra İsrail bombardımanları sebebiyle büyük risk altında olduğu belirtilen Oxfam, Gazze'de ihtiyaç duyulan gıdanın sadece yüzde 10'unun bölgeye girebildiği ifade etti.


GAZZE'DE CAN KAYBI 23 BİN 357'YE YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim’den bu yana yaptığı saldırılarda bugüne kadar 23 bin 469 kişi hayatının kaybetti, 59 bin 604 kişi ise yaralandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar