Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Galiyevist milliyetçi sol parti nasıl olmalıdır?

Değerli okuyucularım Mir Sait Sultan Galiyev'in fikirlerini anlattığım ve Parlamenter rejim sonrasında Türkiye'ye uyarlanmış halini önceki yazılarımda kaleme almıştım.

Ve en son Galiyev yazımda ise size bu partinin olması gerektiğini belirtmiştim. Çünkü milliyetçi bir sol partinin olmadığını ve ilerleyen yazımda bunu detaylarını yazacağımı dile getirmiştim.

Bugünkü yazımda Parlamenter rejim sonrasında kurulmasını talep ettiğim Galiyevist milliyetçi sol partinin detaylarını yazacağım.

***

Milliyetçi - solculuğa inanmayanlar, ancak holdinglerden diledikleri paralar ile partilerini finanse eden Türk Milleti'ne hizmet etmeyen ama bu milletin milliyetçisi olduğunu sanan kandırılmış kitleleri görüyorum.

Bunlar solculuğu hala sadece Komünizm, Çin ve Rusya arasına sıkışmış sanan zavallı kandırılmış sözde milliyetçi özde holdinglerin, şirketlerin etkisinde kalmış insanlardır.

Önceki yazımda da belirtiğim gibi Sultan Galiyev'in felsefesini anlamayanlar solculuğu vatansızlık veya dinsizlik olarak algılar. Veyahut Galiyevistliği Hitler ile karıştırıp Nasyonal Sosyalizm sanırlar. Ama yanılırlar. Çünkü Türk Milliyetçiliği hiçbir zaman dış güçten değil iç dinamiklerden fikirlerini besler.

***

Milliyetçi solculuk Parlamenter rejim içinde olacağını ve Galiyev'in de bugün yaşasa Türkiye'de mevcut sistem içinde çok partili Parlamenter rejim içinde Sol Milliyetçi bir partinin kurulması fikrini desteklerdi. Çünkü öz Türkçe olan devrimciliğin çağının şartlarına göre ideolojileri düzenlemek olduğunu ve devrimciliğin durağan değil dinamik bir süreci temsil ettiğini bilirdi. Çağımızın ve Türkiye'yi kurtaracak tek sistemi çok partili iyileştirilmiş Parlamenter rejimdir.

***

Gelelim şimdi asıl konumuz olan Parlamenter rejim sonrasında milliyetçi sol partinin detaylarına.

Milliyetçi sol parti elbette Toplumcu fikirden beslenmelidir. Ama bu partinin fikirlerinin hayata geçmesi sürecini, iktidara gelmeden önce ve olası koalisyon iktidarlarında ne yapması gerektiği olarak 2'ye ayırabiliriz. Aslında bu iki süreç de başlı başına tek tek yazı dizisine konu olması gereken bir meseledir. Ve ilerleyen günlerdeki yazılarımda bu konuları da tek tek işleyeceğim. Ama bu yazımda iki sürece kısaca değineceğim.

***

Öncellikle milliyetçi sol partinin isminin çok iyi düşünülüp hazırlanması lazımdır. İsminin öz Türklerden gelmesi ve emekçiliği temsil etmesi lazımdır. Özellikle de Ergenekon'da demir dağları eriten emekçi Türklük bilinci vurgulanmalıdır.

İsminden sonra elbette sol partinin finansmanı meselesi sürecinde hassas hareket edilmelidir. Holdinglere dayanan partinin diğer sağcı kapitalist partilerden farkının kalmayacağını da vurgulamak istiyorum. Partinin finansmanını doğrudan halk sağlamalıdır. Halkın sağladığı parti dilenci değil öz sol partidir. Çünkü milliyetçi sol bir parti sermayeyi Türk budununa eşit dağıtacaktır. Bunu da kurulma aşamasında imece usulünden topluma kanıtlamalıdır.

***

Parti tüzüğü yazımı, propaganda vb… konular çok detaylı meselelerdir. Buraya yazmaya kalksam satırlar yetmez. Lakin milliyetçi sol bir partinin tüzüğünde veya seçim vaatlerinde TOKİ'den dar gelirli ailelere bedava ev gibi konular veya ulaşımın ücretsiz olması gibi meseleler açık açık yazmalıdır.

Propaganda ve medya konusu parti polit bürosu tarafından Türk Milleti'nin finansmanında yürütülmelidir. Bugünkü parti medyaları gibi parayı bağışla vekilliği kap veya diğer ihaleleri al gibi olmamalıdır. Toplumun öz paralarıyla açık şeffafça yürümelidir. Parti medyası çok önemlidir. Bunu da 'Parti medyası olmaz' diyenler kapitalistlerin reklam ağına düşmüşler söyler. Parti medyası doğrudur ama finansmanını parti veya partiye parayı basan zengin kompradorlar değil, öz Türk Milleti'nin milliyetçi sol partiye gönül vermiş halk kitleri sağlamalıdır.

Para veren emir verir, para alan emir alır. Parayı halk veriyorsa medya halkın emrinde halkın çıkarlarını gözetir.

***

Parti, medya ve propagandayı yazdıktan sonra Parlamenter rejime geçildikten sonra iktidara yüzde 90 ihtimalle koalisyonla gelecek milliyetçi sol partinin koalisyonda kimlerle işbirliği yapmalıdır? Sorusu akıllara gelir. Buna net başta cevap vereyim!.. Bize ufak da olsa benziyor milliyetçi sağcı kapitalist holding partileri ile asla değildir. Çünkü ileride onlara milliyetçi sol partinin benzemesi kolay olur. Çünkü ortak yön Türkçülük - Türk Milliyetçiliği olacağı için.

Koalisyon ortağınızı sol veya antikapitalist partilerle amaca ulaşasıya kadar işbirliği yaparsanız onlara milliyetçi parti benzemez. Parlamenter rejim içerisinde koalisyon sonrası tek başına iktidara giden yolun döşemek için bu yol denenebilir. Sol parti koalisyon ortağı bölücü, vatansız elbette olmamalıdır. Var mıdır böyle partiler? Elbette vardır. Antikapitalist sağcı partiler de vardır. Bunlarla da işbirliği yani koalisyon yapılabilir.

***

Bu konuyla ilgili yazı dizilerimde ilerleyen aşamada milliyetçi sol partinin iktidara gelme süreçleri ve iktidar sonrasını yazacağım.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları