Galatasaray'ın zorlu mücadelesinden nasıl başarılı çıktığını açıkladı: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'ın zorlu mücadelesinden nasıl başarılı çıktığını açıkladı: Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında Galatasaray ve Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

MİYOPLARIN GECESİ

UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen lider Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşabilmek için İlhan Palut'un Rizespor'unu RAMS PARK'ta dize getirmek zorundaydı..

Sarı-kırmızılılarda Davinson Sanchez, Sergio Oliveira, Serge Aurier ve Abdülkerim Bardakçı yer almazken; Wilfried Zaha, Tete Martins, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele ve Carlos Vinicius yedekler arasındaydı...

Teknik Direktör Okan Buruk, Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakçı'nın yokluklarında Berkan Kutlu'yu stoper pozisyonunda görevlendirdi..

Benhur Keser'in kadroda yer almadığı Rizespor'daysa Macar stoper Attila Mocsi'nin yerine Özbek oyuncu Khusniddin Alikulov forma giyerken; Altin Zeqiri, Gustavo Sauer, Adolfo Gaich, Mame Mor Faye ve Mithat Pala kulübede İlhan Palut'tan görev bekleyen isimlerdi...

İlk 10 dakikada Galatasaray'da Barış Alper'in ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Gökhan Akkan kornere çelerken sarı-kırmızılılar pozisyonun devamında golü buldu..

Dries Mertens'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Rizespor'un Özbek stoperi Khusniddin Alikulov'un kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayı üzerindeki Derrick Kökn'ün önüne düştü.. Gana asıllı Alman oyuncunun sol ayağıyla yerden adeta ip gibi giden vuruşu kaleci Gökhan Akkan'ın solundan filelere gidince ASLAN 1-0 öne geçti..

Golden sonra Galatasaray'da sakatlanıp oyundan çıkan Kaan Ayhan'ın yerine Wilfried Zaha oyuna girerken, Barış Alper Yılmaz sağ bek mevkiine geçtı..

Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın bir pozisyonda topu elleriyle bloke edip ceza sahası dışına çıkmasına Derrick Köhn başta olmak üzere Galatasaraylılar yoğun itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek oyunu devam ettirerek itirazlarını sürdüren Mauro Icardi'ye sarı kartını gösterdi..

Galatasaray 31'de 2'nci golü buldu... Derrick Köhn'ün rakibi Taha Şahin'den kaptığı topta Rizesporlular faul gerekçesiyle itiraz ederken hakem Bahattin Şimşek oyunu devam ettirdi... Topla Buluşan Mauro Icardi'nin pasında sol çaprazdan Wilfried Zaha'nın kaleci Gökhan Akkan'dan dönen vuruşunu Lucas Torreira tamamlayınca ASLAN bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Rizespor'da golden sonra Martin Minchev'in sol çaprazdan vuruşunu kaleci Fernando Muslera kornere çelerken, atağın devamında David Akintola topu auta gönderince Karadeniz ekibi mutlak fırsatlardan sonuç alamadı..

Ancak İlhan Palut'un öğrencileri pes etmedi... 38'da sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Jonjo Shelvey pas olarak Casper Hojer'e bıraktı... Yaklaşık 25 metreden sert vuran Danimarkalı yıldızın vuruşu kaleci Fernando Muslera'nın solundan filelere gidince RAMS PARK tribünleri sessizliğe büründü... Ancak sadece 2 dakikalığına..

Bu kez Kerem Aktürkoğlu'nun sol taraftan ceza sahasına sokulma çabasındayken geriye bıraktığı topa uzaklardan enfes bir sol çıkaran Kerem Demirbay kaleci Gökhan Akkan'ın sağ tarafına yaptığı vuruşla ASLAN'a 3-1'lik üstünlüğü getirirken tribünleri bir kez daha deliye döndürdü..

Ancak ilk 45 dakikada Galatasaray'ın şovu bitmedi.. Bu kez Mauro Icardi'nin pasıyla sağ çaprazda buluşan Kerem Demirbay yerden attığı şutla kendisinin 2'nci, takımının 4'üncü golünü kaleci Gökhan Akkan'ın filelereine bırakırken sarı-kırmızılılar skoru 4-1 yaptı..

Rizespor'da Dal Varesanovic'in vuruşu az farkla auta giderken Jonjo Shelvey'in ceza sahası dışından şutunu kaleci Fernando Muslera kornere çelince ASLAN soyunma odasına 4-1'lik üstünlükle gitti..


Teknik Direktör İlhan Palut, Dal Varesanovic'i kenara alıp Altin Zeqiri ile ikinci yarıya başlarken, Galatasaray'da Dries Mertens ve Victor Nelsson'la yakaladığı fırsatlardan sonuç alamadı...

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut; bu kez da Martin Minchev, David Akintola ve Muammer Sarıkaya'yı kenara alıp Adolfo Gaich, Gustavo Sauer ile Mithat Pala'yı sahaya sürerek takımını baştan aşağı değiştirirken bir duran topta daha golü buldular..

Casper Hojer'in serbest vuruşunda barajdan seken topu tamamlayan Ibrahim Olawoyin Rizespor adına skoru 4-2'ye getirdi..

Galatasaray santrayla birlikte bir kez daha golü buldu.. Dries Mertens'in Casper Hojer tarafından yere indirilmesi sonucu kazanılan penaltıyı kullanan Kerem Demirbay hat-trick yaparak ASLAN'a 5-2'lik üstünlüğü sağladı..

Rizespor'da Jonjo Shelvey'in vuruşu auta giderken kısa bir süre önce oyuna giren Mithat Pala sakatlanarak yerini Mame Mor Faye'ye bıraktı..

Galatasaray'daysa Dries Mertens, Lucas Torreira ve Kerem Aktürkoğlu'nun yerlerine Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele ve Tete Martins son bölümde oyundaydı...

85'de Galatasaray 6'ncı golü buldu... Hakim Ziyech'le başlayan atakta Tete Martins'in içeri çevirdiği topa Mauro Icardi hafif sağ çaprazdan vurdu ve ASLAN'a 6-2'lik üstünlüğü getirdi..

Golden sonra Mauro Icardi yerini Carlos Vinicius'a bırakırken, konuk Rizespor'da Gustavo Sauer'in uzun topunda Altin Zeqiri topu filelere gönderdi ancak hakem Bahattin Şimşek yardımcısı Serkan Olguncan'ın bayrağı sonrası "OFSAYT" deyince gol iptal edildi..

Galatasaray 6-2'lik bu sonuçla 3 puanı hanesine yazdırırken liderliğini sürdürdü..

"Teknik Direktörlüğü bilmiyor; eşofmanı ters giyiyor" dediğimiz Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konyaspor'daki yanlışlarına burada da devam ediyor..

Konyaspor'da Konrad Michalak ve Soner Dikmen'i oyundan çıkarıp maçları veren İlhan Palut da her nedense takımın en iyi adamı Dal Varesanovic'i oyundan çıkarıyor..

Rizespor yıllardır alt lige inip yeniden yukarı tırmanıyor.. Gökhan Akkan'dan başka kaleci bulamıyorlar mı?

Rizespor'un hücum kurgusu sağ kanatta Gustavo Sauer, sol kanatta Altin Zeqiri; 10 numara pozisyonunda Dal Varesanovic, santrfor olarak da Benhur Keser'den kurulmalıdır..

Adolfo Gaich ve Martin Michev; iyi bir Benhur Keser'in tırnağı etmezler..

Ara transferde gelen David Akintola ile Muammer Sarıkaya Rizespor'un oyuncusu değildir..

Orta saha kurgusunda da Ibrahim Olawoyin ve Mithat Pala'yla başlar; Jonjo Shelvey'i ikinci yarılarda oyuna sokarım..

Maçta gollerin birçoğu uzak mesafeden atılırken, aklıma bir olay geldi..

Fenerbahçe'nin efsanesi olarak kabul edilen Alex de Souza, lenslerini düşürünce olay çıkarır, ortalığı ayağa kaldırırdı..

Sanırım ki bugün de kaleciler Gökhan Akkan ve Fernando Muslera miyop lenslerini soyunma odasında unuttular.. Zira bu kadar çok uzaktan gol yemek bana pek akıllıca gelmiyor..

Kerem Demirbay her geçen gün takıma daha çok ısınıyor.. Gerçi bugün karşısında Gökhan Akkan gibi alt seviye bir kaleci vardı ancak 3 golle 3 puanın mimarı oldu..

Rizespor Teknik Direktör İlhan Palut ve yönetimin hatalarının bedelini ödüyor... 29 maçta 87 puanın sadece 39'unu alabilen, %50'lik başarıyı bile yakalayamamış İlhan Palut'la sözleşme yenileyeceklerse "Akıllarından zorları var" demektir..

Sonuç olarak Galatasaray şampiyonluğa adım adım yaklaşıyor... Birçok eksiğe rağmen hala maçları kazanabiliyorlarsa bize de alkışlamak düşüyor..

Galatasaray'ı kutluyor; "İlhan Palut'a rağmen" 2 gol birden atan Rizespor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar