Fenerbahçe Pendikspor karşısında nasıl geri döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe Pendikspor karşısında nasıl geri döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Pendikspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE PENDİKSPOR KARŞISINDA NASIL GERİ DÖNDÜ?

UEFA Konferans Ligi'nde deplasmanda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını 3-0'lık skorla geçen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında Galatasaray'la mücadelesini sürdürebilmek için düşme potasındaki Pendikspor'u devirmek zorundaydı..

Sağ bek olarak Mert Müldür'ü görevlendiren Teknik Direktör İsmail Kartal; stoper hattında Serdar Aziz ve Jayden Oosterwolde'ye; orta saha kurgusunda da Rade Krunic-Fred Rodrigues ile Mert Hakan Yandaş 3'lüsünü ilk 11'de sahaya sürdü..

Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao, Leonardo Bonucci, Luan Peres, Joshua King, Ryan Kent ve İsmail Yüksek kadroda yer almazken; Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku, Sebastian Szymanski, Miha Zajc, Michy Batshuayi, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun yedek soyundu..

Konuk Pendikspor'daysa Fredrik Midtsjö, Alpaslan Öztürk ve Uygar Zeybek kadroda bulunmazken; Ivo Vieira'dan sonra göreve gelen Teknik Direktör İbrahim Üzülmez de stoper Khadim Rassoul, orta saha oyuncusu Endri Cekici ile golcüler Emeka Eze ile Erencan Yardımcı'yı yedek soyundurdu..

İlk 27 dakikada Fenerbahçe adına Cengiz Ünder'in serbest vuruşu yan filelerde kalırken, konuk Pendikspor'da da Halil Akbunar topu dışarı atınca futbolseverler kaleyi bulan pozisyon izleyemedi..

30'uncu dakikada konuk Pendikspor Fenerbahçe karşısında golü buldu... Sol taraftan Mame Thiam'ın ortasına Ferdi Kadıoğlu'nun ağır kalmasından faydalanan Halil Akbunar kafayı çaktı ve ÜLKER Stadı'nı sessizliğe boğdu..

1-0 geriye düşen Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun 2 kafa vuruşu auta giderken, pozisyon sırasında kaşı da açılınca maça bandajla devam etti..

Konuk Pendikspor'da Mame Thiam'ın bir vuruşu kaleci Livakovic'ten, diğeriyse direkten dönünce Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 mağlup olarak gitti..

Teknik Direktör İsmail Kartal ikinci yarıya başlarken Mert Müldür ve Jayden Oosterwolde'yi kenara alırken Bright Osayi-Samuel ile Alexander Djiku'yu sahaya sürdü..

Aslında Pendikspor kalesinin bulunamadığı ilk yarının ardından oyun Sebastian Szymanski'yi istiyordu ancak sarı kartlı savunmacılarını kenara almak herhalde İsmail Kartal için öncelikliydi..

Fenerbahçe adına Fred Rodrigues'in kafa vuruşu az farkla auta giderken, Edin Dzeko'nun volesini kaleci Erdem Canpolat kurtarınca sarı-lacivertliler mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı...

Sarı kanaryalar 59'da beraberlik golünü buldu... Ceza sahası dışı sol çaprazında Ferdi Kadıoğlu'nun pasıyla topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın vuruşu kaleci Erdem Canpolat'ın solundan filelere gidince Fenerbahçe Pendikspor karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat takımının başarısızlığındaki başlıca etken... Vuruş sırasında yanlış pozisyon alan ve neredeyse maç başına 2 gol yeme ortalamasıyla oynayan 22 yaşındaki kaleci topa çift elle değil; sağ eliyle atlasa topu kurtarabilirdi..

Konuk Pendikspor'da gol sonrası Gökcan Kaya'nın vuruşu auta giderken; pozisyonun hemen ardından yerini Endri Cekici'ye bıraktı..

Fenerbahçe'deyse Cengiz Ünder'in yerine İrfan Can Kahveci sahadaydı..

Pendikspor'da Brezilyalı stoper Welinton Souza, Edin Dzeko'ya yaptığı hamleyle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, pozisyonun devamında Fenerbahçe'de Rade Krunic'in kafa vuruşu üst direkten döndü; Fred Rodrigues tamamlamak istedi ancak kaleyi bulamadı...

Sarı-lacivertlilerde Mert Hakan Yandaş'ın yerine golcü Michy Batshuayi; Pendikspor'da da Halil Akbunar'ın yerine de stoper Berkay Sülüngöz oyuna girdi..

Michy Batshuayi'nin kafa vuruşunu kaleci Erdem Canpolat kurtarırken, konuk Pendikspor'da Erencan Yardımcı ve Khadim Rassoul; Mame Thiam ile Umut Nayir'in yerine oyuna girdiler..

86'da Fenerbahçe galibiyet golünü buldu.. İrfan Can Kahveci'nin Badou Ndiaye ile mücadelesinde yerde kalmasına önce faul kararı veren hakem Kadir Sağlam, VAR'daki Alper Çetin'in uyarısıyla monitöre gitmeden "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Michy Batshuayi sarı-lacivertlileri Pendikspor karşısında 2-1 öne geçirdi...

Golden sonra Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel'e faul yaptıktan sonra hakem Kadir Sağlam'ı alkışlayan Pendiksporlu Arnaud Lusamba kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bırakırken; sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko'nun yerine Sebastian Szymanski oyuna girdi..

Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in kafa vuruşu auta giderken; maçın son anlarında Pendikspor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topta Fred Rodrigues'le duvar pası yapan Ferdi Kadıoğlu sarı-lacivertliler adına skoru 3-1 yaptı..

Sarı kanaryalar maçın son anlarında adeta coştu.. İrfan Can Kahveci yine ceza sahası sol çaprazından enfes bir vuruşla kaleci Erdem Canpolat'ı avlayınca Fenerbahçe 4-1 kazanarak 3 puanın sahibi oldu..

Önce Welinton'ın oyundan atılması; ardından hakem Kadir Sağlam'ın VAR'daki Alper Çetin'in uyarısıyla monitöre gitmeden PENALTI kararı vermesi; Lusamba'nın da kırmızı kart görmesiyle çözülen Pendikspor karşısında Fenerbahçe farka ve 3 puana koştu..

Teknik Direktör İsmail Kartal rakibini hiç analiz etmemiş... Zira Fenerbahçe rakip Pendikspor'un yumuşak karnı olan sağ bek Serkan Asan'ın bölgesinden Dusan Tadic'le rakibi zorlamayı ve skor üretmeyi hiç düşünmedi..

Ancak VAR ve kırmızı kartlarla Pendikspor'un bileti kesildi..

Ben Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'in yerinde olsam hem Mame Thiam'ı, hem de Umut Nayir'i aynı anda kenara almazdım...

Açıkçası geçen sezon Fenerbahçe'yi İstanbulspor formasıyla şampiyonluktan eden Emeka Eze'yi de Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in neden sahaya sürmediğini de anlayamadım...

İyi bir yabancı kaleci almamaları küme düşmelerinin başlıca sebebi olacak..

Fenerbahçe'yi kutluyor; Union Saint-Gilloise ve Trabzonspor maçlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar