Galatasaray Kasımpaşa virajını nasıl döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray Kasımpaşa virajını nasıl döndü? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Kasımpaşa, sahasında karşılaştığı Galatasaray'a 4-3 mağlup oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY KASIMPAŞA VİRAJINI NASIL DÖNDÜ?

Lider Galatasaray Sami Uğurlu'nun Teknik Direktörlük görevine gelişiyle başarılı bir performans sergileyen Kasımpaşa'yı geçerek Trabzonspor-Fenerbahçe maçını rahat izlemek istiyordu...

Sağ bek olarak Kaan Ayhan'a, stoper bölgesinde Victor Nelsson'un yanında orta saha oyuncusu Berkan Kutlu'ya görev veren Teknik Direktör Okan Buruk, bu bölgenin asıl sahibi Abdülkerim Bardakçı'yı yedek soyundurdu..

Orta sahadaysa sağ kanatta Barış Alper Yılmaz'ı değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı; Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Tete Martins, Tanguy Ndombele ve Carlos Vinicius'u yanında oturttu..

Davinson Sanchez, Sergio Oliveira ve Serge Aurier kadroda yoktu..

Geçtiğimiz hafta İstanbulspor'u 2-1'lik skorla geçen Kasımpaşa'daysa Diogo Rochinha'nın yerini Jackson Porozo alırken; Driess Saddiki, Julien Ngoy ve Erdem Çetinkaya kadroda yer almadı...

İlk 15 dakikada Dries Mertens; kaleci Andreas Gianniotis'in üzerine vururken, Kerem Aktürkoğlu bomboş pozisyonda topu dışarı attı..

Ev sahibi Kasımpaşa'daysa Gökhan Gül'ün vuruşu yan direkten dönerken, Yasin Özcan'ın cılız vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kaldı..

Galatasaray karşısında ataklarını Kasımpaşa'da Mamadou Fall ve Yasin Özcan kaleyi bulamazken; dakikalar 27'i gösterdiğinde sarı-kırmızılılar golü buldu..

Kaleci Fernando Muslera'nın uzun vuruşunda Kasımpaşa'nın Ekvadorlu stoperi Jackson Porozo ofsaytı bozunca, sağ tarafta topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın pasında meşin yuvarlağı kaleye ceza sahası dışından enfes bir şekilde kepçeleyen Dries Mertens öyle bir vurdu ki Yunan kaleci Andreas Gianniotis sadece baktı... ASLAN 1-0 öne geçti..

Kasımpaşa beklemediği bir anda beraberlik golünü buldu.. Aytaç Kara'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Fernando Muslera'nın yumruğu Kasımpaşalı Jackson Porozo'dan sekerek kaleye yönelirken Mauro Icardi'nin hamlesi ve çabası yeterli olmayınca skora bir anda 1-1'lik eşitlik geldi..

Kaleci Fernando Muslera'nın hatasıyla golü yiyen Galatasaray karşısında Kasımpaşa'da Haris Hajradinavic ve Mamadou Fall'un vuruşları az farkla dışarı çıkarken, takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti..

Galatasaray ikinci yarının hemen başında yeniden öne geçti.. Dries Mertens'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta yakın direğe koşu yapan Mauro Icardi yakın direğe yakın bir yerden kafayı çaktı ve ASLAN 2-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Mauro Icardi'nin golünde Kasımpaşa savunmasından kimsenin Arjantinli golcüyü savunmaması da garipti..

Kasımpaşa'da Haris Hajradinovic'in sağ çaprazdan vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalırken, beraberlik golünü bulmakta zorlanmadılar..

Ceza sahası dışında topla buluşan Aytaç Kara yaklaşık 25 metreden sağ ayağıyla enfes bir şut çıkardı.. Önde yakalanan kaleci Fernando Muslera'nın solundan Galatasaray filelerine giden meşin yuvarlak; Kasımpaşa adına skoru 2-2'ye getiren gol oluyordu..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Wilfried Zaha'yı sahaya sürerken; Mauro Icardi ve Kerem Demirbay'ın vuruşlarında gole izin vermedi..

Ev sahibi Kasımpaşa'da Nuno Da Costa'nın kaleci Fernando Muslera'dan sıyrılıp içeri çevirdiği topta Mortadha Ben Ouanes topu kaleye gönderemezken, Galatasaray'da Hakim Ziyech sakatlanan sağ bek Kaan Ayhan'ın yerine oyuna girdi.... Bu değişiklikle de Barış Alper Yılmaz Kaan Ayhan'ın boşalttığı sağ bek pozisyonuna geçti..

2 kez geriye düşen Kasımpaşa bir anda galibiyeti buldu... Haris Hajradinovic'le başlayan atakta bu oyuncunun sol tarafa bıraktığı topa Galatasaray savunmasında Barış Alper Yılmaz ıskalayınca Mortadha Ben Ouanes içeri çevirdi Nuno Da Costa tamamladı ve Sami Uğurlu'nun öğrencileri lider Galatasaray karşısında 3-2'lik üstünlüğü eline geçirdi.

Ancak Kasımpaşa'nın sevinci uzun sürmedi... Önce Claudio Winck Wilfried Zaha'yı ceza sahası içinde indirince hakem Atilla Karaoğlan "PENALTI" diyerek Kasımpaşa'nın Brezilyalı sağ bekini kırmızı kartla oyun dışı bıraktı... Topun başına geçen Mauro Icardi'nin vuruşunda kaleci Andreas Gianniotis sağına giden meşin yuvarlağı krurararak gol izni vermedi..

Galatasaray'ın pes etmeye niyeti yoktu.. Bu kez Hakim Ziyech'in sağ taraftan ortasında penaltıyı kurtaran kaleci Andreas Gianniotis önünde Kenneth Omerou varken boşa çıkınca kafayı vuran Mauro Icardi kendisinin 2'nci; Galatasaray'ın 3'üncü golünü Kasımpaşa filelerine gönderdi ve skor bir anda 3-3 oldu..

Sarı-kırmızılılarda Hakim Ziyech ve Wilfried Zaha'nın vuruşlarını Kasımpaşa kalecisi Andreas Gianniotis kurtarırken, ev sahibi ekipte de Nuno Da Costa'nın vuruşunu Fernando Muslera önledi..

Galatasaray'da Carlos Vinicius ve Tete Martins; Dries Mertens ile Lucas Torreira'nın yerlerine oyuna girerken hemen golü buldular..

Kerem Demirbay'la başlayan atakta Carlos Vinicius'un pasında Mauro ıcardi'nin vuruşu Kasımpaşa yan direğinden döndü... Kaleci Andreas Gianniotis, Jackson Porozo ve Kenneth Omerou hareketlenmeyince topu boş kaleye gönderen Carlos Vinicius ASLAN'a 4-3'lük üstünlüğü getirdi ve "YİNE LİDERİZ" dedi..

Galatasaray bu galibiyetle ligde üst üste 11'inci galibiyetini alırken, çok zorlandı..

Claudio Winck'in kırmızı kart görerek Kasımpaşa'yı 10 kişi bırakması maçın kader anı olurken; kaleci Andreas Gianniotis'in penaltı kurtarmasına rağmen 1'inci 3'üncü ve 4'üncü gollerde hamle yapmayışı; stoper Jackson Porozo'nun ilk golde ofsaytı bozuşu; 4'üncü golde topa müdahale etmeyişi çok konuşulacak..

Galatasaray'ın 2'nci golünde de duran topun kullanılacağı belliyken Mauro Icardi'nin Kasımpaşa oyuncuları tarafından savunulmaması çok garipti..

Kimseyi itham etmiyorum ancak bulunan goller bana oldukça komik geldi..

Mauro Icardi rakip kaleye 2; kendi kalesine attığı 1 gol ve kaçırdığı penaltı vuruşuyla maçın adamı oldu..

Ara transferde Fulham'dan gelen Carlos Vinicius belki de attığı galibiyet golüyle şampiyonluğu getirecek..

Galatasaray Mart ayını lider bitirdi ve Milli maç arasından sonra RAMS PARK'ta Volkan Demirel'in Hatayspor'unu dize getirmesi de zor olmayacaktır kanısındayım...

Kesin konuşmak istemem ancak Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u yenmesi halinde bile şampiyon olması çok çok...

Bakalım önümüzdeki süreçte neler yaşanacak?

Galatasaray'ı kutluyor; Sami Uğurlu'nun Kasımpaşa'sına da kalan maçlarda başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar