Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü çağrı

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü çağrı
Filistin, Arap Birliği'ni Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı işlenen "soykırım suçları" konusunda hemen toplanmaya çağırdı.

Filistin'in Arap Birliği'ndeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Muhenned el-Akluk, Ramallah yönetiminin, Arap Birliği'ni en kısa sürede olağanüstü toplanmaya davet ettiğini WAFA adlı resmi ajansa bildirdi.

Akluk, toplantının Daimi Temsilciler düzeyinde talep edildiğini ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı devam eden soykırım suçlarını ele almak üzere olağanüstü bir toplantı çağrısının yapıldığını belirtti.

Ayrıca Akluk, toplantıda işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te artan yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının da ele alınacağını ve ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin talebini veto etmesinin de gündeme geleceğini vurguladı.

Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilcisi Akluk, toplantıda işgal altındaki Filistin topraklarında ihlal edilen insan haklarıyla ilgili detayların da paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve özellikle de Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim 2023'te İsrail'e geniş çaplı bir saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsrailli ölü ve 5.132 yaralı olduğunu açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14.685'i çocuk, 9.670'i kadın olmak üzere 34.097 Filistinli öldü, 76.980 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da zarar gördü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 485 Filistinli hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar