Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

FETÖ ile mücadele eden CHP olsaydı…

Değerli okuyucularım CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Salı günkü grup toplantısı sonrasında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması yine gündem oldu. Sonrasında Erdoğan da Kılıçdaroğlu'na aynı tondan cevap verdi. Yazımın ana hatları elbette bunlar olacak.

Ama esas yazmak istediğim mesele, CHP iktidarda olsaydı ve FETÖ ile mücadele etseydi iktidar ve onun yanaşma medyası ne tavır sergilerdi olacak.

Aslında CHP'nin iktidar olmasına geçmeden Saray'ın dinci medyası Akit'in bu manşetine gelin hep birlikte bir göz atalım:

Ne diyor Akit gazetesi bu manşette?

Bugün CHP'yi FETÖ'cü olmakla suçlayan Akit o gün CHP, Gülen'i bitirecek diyerek eleştiriyor.

İktidar medyasının FETÖ meselesine bakışını aslında bu gazete manşeti özetliyor.

Veya bugün CHP, FETÖ ile mücadele etseydi iktidar medyasının tepkisinin ne olacağına dair ipuçlarını bu manşet veriyor da diyebiliriz.

Gelelim ana konumuza. Fethullahçı terör örgütünün bugün siyasi ayağı kim tartışması devam ediyor. Bu tartışmayı da İlker Başbuğ'un başlattığını ve Erdoğan'a onun cevaplarını elbette köşeme taşımayacağım. Çünkü uzun, o konu uzun mesele. Lakin İlker Başbuğ'un siyasi ayak tartışmalarını yeniden haklı olarak başlattığını vurgulayayım.

Bugün CHP iktidar olsaydı ve AKP'nin yerine 17/25 Aralık darbesine maruz kalsaydı Saray medyasının tepkilerini yazıyorum:

"Vay İSKİCİ CHP vay!..

İSKİ'den beter çıktılar!..

Atatürk'ün malvarlığı da zaten şaibeliydi!.."

Gibi gibi yalanları uzatın uzatabildiniz gibi…

Peki, 15 Temmuz sonrası CHP FETÖ ile mücadele etseydi, Saray medyasının tepkisi ne olurdu derseniz işte bu olurdu:

"CHP kendi kendine darbe yaptırdı ve inançlı Müslüman insanları devletten ve askeriyeden temizlemek için. Zaten bu CeHaPe zihniyeti 28 Şubat'ta inançlı insanları ordudan attıran zihniyetti. CeHaPe'nin hoca efendimiz Gülen mensuplarına karşı KHK zulmü doldu taştı inançlı insanları vurdu"

Evet yukarıdaki tırnak içindeki tepkiler bugün FETÖ'cü diyerek muhalefeti suçlayan iktidar medyasının sloganları olurdu.

Geleceği tahmin etmeye gerek yok. İşte Akit'in yukarıdaki manşeti ortada.

AKP'nin Saray'ın da CHP, FETÖ ile mücadele etseydi tepkisi böyle olacaktı. Hatta daha sert olacağını da söyleyebiliriz.

Takiyeci siyasal İslamcı zihniyet hep böyleydi. Ama AKP iktidarından sonra takiyecilik bile kendisinden utanır oldu diyebiliriz.

Aslında yazımda özetle, siyasal İslamcı iktidarın veya ona bağlı Saray medyasının FETÖ'ye bakışları kendi koltuklarını tehdit ettiği için mücadele edelimdi.

CHP iktidarda olsaydı AKP, Saray ve iktidar medyasının bu tavrı değil tırnak içinde "inançlı Müslüman hoca efendimize karşı Laik CeHePe'liler mücadele ediyor" kafası olacağını bilmek için kâhin olmaya gerek yok.

Her şeyi bırakın yukarıdaki manşet de gösteriyor ki iktidarın tepkisinin bugün bu yönde olacağına kanıttır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları