Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe’yi BSL’de durdurabilene aşk olsun

Fenerbahçe Euroleague’deki kötü gidişatın aksine Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde oldukça formda bir şekilde devam ediyor. 8. haftanın geride kaldığı ligde Fenerbahçe yalnızca ligin ikinci haftasında Karşıyaka deplasmanından mağlup ayrılırken, son 6 maçı üst üste olmak üzere toplamda 7 galibiyet ve averaj farkı ile ligde Anadolu Efes’in önünde lider durumda bulunuyor.

Fenerbahçe son olarak ligde Manisa deplasmanına çıktı. Çift maç haftasını Belgrad’da geçiren ve çok fazla eksiği bulunan Fenerbahçe, Belgrad dönüşü bu kez de Manisa deplasmanına gitti. Lige etkili bir başlangıç yapan Ege temsilcisi, Fener maçına kadar 7’de 4 galibiyet ile dikkatleri üstüne çekerken geçtiğimiz hafta Petkim Spor karşısında ağır bir yenilgi almıştı.

20 sayılık mağlubiyet ile deplasmandan dönen Manisa Spor kendi evinde yorgun, eksik ve kırılgan bir Fenerbahçe’ye karşı ilk yarıda oldukça etkili ve başa baş bir mücadele ortaya koydu. İkinci çeyreğin ortalarından itibaren maçın kontrolü Fenerbahçe’ye geçer gibi olsa da çeyrek sonunda ve üçüncü çeyreğin başında Manisa bir kez daha karşılık vererek maçta skor üstünlüğünü eline alındı.

Daha sonra üstünlüğü ele alan Fenerbahçe, maç sonuna kadar bunu koruyarak sonuçta kendini rahatlatan bir galibiyetle haftayı kapatmış oldu.

Fenerbahçe bu maçta yabancı tercihlerini Wilbekin, Dorsey, Nigel Hayes, Sestine ve Motley’den yana kullanırken sakat olan Metecan kadroda yer alsa da hiç süre almadı.

Sarı lacivertliler Mert Emre Ekşioğlu ile Yiğit Hamza Mestoğlu dahil 10 kişilik bir rotasyonla maça çıktı.

Metecan’ın süre almadığını zaten belirtmiştik, bunun yanında Mert 2 dakika 9 saniye süre alırken hiç şut girişiminde bulunmayarak 0 sayı, 0 ribaund, 0 asist üretti.

Yiğit Hamza ise 3 dakika 59 saniye süre aldığı maçta, 1 ikilik 1 üçlük denese de isabet bulamazken 1’i hücum olmak üzere 2 ribaund, 0 sayı ve 0 asist ile maçı tamamladı.

Fenerbahçe’nin genç oyuncu üretme noktasında yıllardır çektiği sıkıntıları bir türlü çözememiş olması ciddi anlamda can sıkıcı bir noktaya gelmiş durumda. Yanı başında Anadolu Efes’in istikrarlı bir şekilde hem as kadroya hem de ligin geri kalanına kazandırdığı oyuncuları düşününce, Fenerbahçe yönetiminin bu konuyu ciddi şekilde ele alması gerektiği kanısındayım.

Türkiye Basketbol Ligi’nde kurulan Fenerbahçe Koleji projesi elbette değerli bir girişim ancak sonuçlarını da iyi değerlendirmek gerekiyor.

Fenerbahçe’nin önünde bu hafta zorlu Bologna deplasmanı var. Son üç maçını kaybederek playoff potasından play-in potasına düşen Fenerbahçe, ligde Real ve Barcelona’nın ardından üçüncü sırada bulunan Bologna ile karşılaşacak.

Sakatlıkların durumu hakkında kulüpten net bir açıklama henüz yok, bu sebeple yine çok fazla eksikle deplasmana gideceğimizi düşünürsek Fenerbahçe için işler hiç de kolay değil. Uzunları ve forvetlerimizi besleyemediğimiz noktada oyuncuların bireysel performanslarına bakan Fenerbahçe, bu duruma bir çözüm bulabilecek mi göreceğiz.

Son olarak sakatlar tablosuna Maccabi maçında kafa travması geçirdiği açıklanan Tarık Biberoviç de katıldı. Manisa deplasmanında yer alamayan genç yıldız Bologna müsabakasında kadroda olacak mı, göreceğiz.

Fenerbahçe, Bologna maçı sonrası ise ligde yine sezona iyi başlayan ve 5. sırada yer alan Petkim Spor’u evinde ağırlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları