Fenerbahçe'den Kadıköy'de gol fırtınası: Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe'den Kadıköy'de gol fırtınası: Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig’in 16. hafta erteme maçında Fenerbahçe, Konyaspor’u etti. Fenerbahçe Konyaspor'u 7-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı bol gollü maçı yazdı.

FENERBAHÇE'DEN KADIKÖY'DE GOL FIRTINASI

İstanbulspor'u 5-1'lik skorla geçen Fenerbahçe; Galatasaray'a 3-0'lık sonuçla boyun eğen Konyaspor'u ağırladı...

Sarı-lacivertlilerde İstanbulspor'a 4 gol birden atan Cengiz Ünder, Teknik Direktör İsmail Kartal tarafından anlaşılmaz bir şekilde yedek kulübesine çekilirken; aynı maçta penaltı vuruşunu kaçıran Dusan Tadic ile ön libero pozisyonunda Miguel Crespo ilk 11'de yoktu..

Milli Takım'da bulunan Bright Osayi-Samuel ve Alexander Djiku'nun yanı sıra; Rodrigo Becao, Miha Zajc, Luan Peres ve Lincoln Henrique de kadroda bulunmuyordu...

Fred Rodrigues, İrfan Can Kahveci ve Joshua King Kadıköy'de ilk 11'de kendilerine forma buldu..

Konuk Konyaspor'daysa kaleci Paul Bernardoni ile golcü Sokol Cikalleshi'nin yanı sıra takımdan ayrılan stoper Francisco Calvo, Milli Takım kampında bulunan Bruno Paz, sakat oyuncular Muhammet Demir ile Gökhan Töre kadroda yoktu..

Teknik Direktör Hakan Keleş sağ bek mevkiinde Ahmet Oğuz'u görevlendirirken, cezalı Francisco Calvo'nun yerine stoper olarak Kahraman Demirtaş'a, orta sahada Oğulcan Ülgün'ün yerine Uğurcan Yazgılı'ya, hücum bölgesinde de Nelson Oliveira'nın yerine Emrehan Gedikli'ye forma verdi..

Galatasaray maçında kadroda bulunmayan Kongo asıllı Fransız ön libero Steven Nzonzi ise yedekler arasındaydı..

Anlamadığım nokta kadroda Niko Rak ve Steven Nzonzi'nin olduğu yerde yetenekleri çok sınırlı Uğurcan Yazgılı'yla maça başlamak da neyin nesidir?

Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, zaten yetersiz olan kadrosunu kendi hatalarıyla daha da kötü duruma düşürüyor...

Maçın hemen başında Konyaspor stoperi Adil Demirbağ'ın ceza sahası içinde rakibi Edin Dzeko'nun topuğuna tekmesine hakem Kadir Sağlam VAR'daki Bülent Birincioğlu'nun uyarısıyla "PENALTI" dedi, Edin Dzeko gole çevirince sarı-lacivertliler Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti..

Golden sonra sarı-lacivertlilerde Joshua King bomboş pozisyonda mutlak gol fırsatında kaleyi bulamazken, Edin Dzeko bir kez daha Konyaspor filelerini sarsacaktı..

Galatasaray karşısında 3 gol yemesine rağmen mükemmel oynayan Moldova asıllı Türk kaleci Deniz Ertaş'ın kısa düşen vuruşunu Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci kafayla kesti.. Topla buluşan Edin Dzeko, Konyaspor'un stoperleri Adil Demirbağ ve Kahraman Demirtaş'ın arasından geçip 18'lik genç kaleci Deniz Ertaş'ın solundan kendisinin ve takımının 2'nci golünü atınca sarı kanaryalar bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Konyaspor'dan ayrılan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo'nun yerine oynayan Kahraman Demirtaş, sürekli önde yakalanıyordu..

İrfan Can Kahveci'nin sağ taraftan kullandığı taç atışında önde yakalandığı için rakibi Sebastian Szymanski'yi kaçıran Kahraman Demirtaş, Fenerbahçe'nin 3'üncü golü atmasına sebep oldu...

Polonyalı Sebastian Szymanski'nin sağ taraftan bomboş bıraktığı pası filelere gönderen Edin Dzeko kendisinin ve Fenerbahçe'nin 3'üncü golünü Deniz Ertaş'ın kalesine bırakınca ÜLKER Stadı'nda yine GOL sesleri yankılanıyordu..

3-0 sonrası Fenerbahçe yine durmadı... Yine Konyaspor'un stoperi Kahraman Demirtaş'ın önde olduğunu gören Sebastian Szymanski, ani depar atan Mert Müldür'e güzel bir pas attı... Yıllarını İtalya'da geçirmiş Mert Müldür için de kaleci Deniz Ertaş'ı avlamak hiç de zor olmayınca Fenerbahçe bir anda 4-0'ı buldu...

Konyaspor 2 stoperi Adil Demirbağ ve Kahraman Demirtaş'ın arasından devamlı pozisyon veriyordu ilk yarıda.. İşte o pozisyonlardan birinde 2 golün asistini yapan Sebastian Szymanski, bu kez Joshua King'le verkaç yapıp kaleci Deniz Ertaş'ın yanından bir kez daha fileleri bulunca Fenerbahçe Konyaspor karşısında soyunma odasına 5-0'lık üstünlükle gitti..

Fenerbahçe'de hat trick yapan Edin Dzeko ve 1 gol 2 asistle oynayan Sebastian Szymanski kenara gelirken, takımdan ayrılmaları gündemde olan golcüler Michy Batshuayi ile Umut Nayir oyuna girdi..

5-0 mağlup olan Konyaspor'daysa Teknik Direktör Hakan Keleş gollerde büyük hatalar yapan stoper Kahraman Demirtaş'ın yerine Oğulcan Ülgün'ü, sağ kanattaki Louka Prip'in yerine Robert Muric'i sahaya sürdü...

Fenerbahçe'de Joshua King'in zayıf kafa vuruşunu kaleci Denzi Ertaş kurtarırken, İrfan Can kahveci'nin serbest vuruşu az farkla üstten auta gitti..

60'da Konyaspor'da Alexandru Cicaldau'nun yerine Niko Rak oyuna girerken bu değişiklik sonrası hemen gol yediler...

İrfan Can Kahveci'nin derinlemesine pasında topla buluşan Michy Batshuayi önce rakibi Uğurcan Yazgılı'dan kurtuldu, ardından meşin yuvarlağı kaleci Deniz Ertaş'ın yanından filelere bırakınca Fenerbahçe skoru 6-0'a getirdi..

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Dusan Tadic oyuna girerken, İrfan Can Kahveci'yle Josjua King kenara geldi..

Konyaspor'da Galatasaray maçında oynatılmayan Steven Nzonzi sakatlanan stoper Adil Demirbağ'ın yerine oyuna girerken, Fenerbahçe ataklarında Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder'in vuruşlarını kaleci Deniz Ertaş kurtarmayı başardı..

83'de Cengiz Ünder'in sağ kanatta Fred Rodrigues ile yaptığı duvar pası sonrası ortaya bıraktığı topu "Konyaspor'un yumuşak karnı" dediğimiz Uğurcan Yazgılı kendi filelerine gönderince Fenerbahçe 7-0'lık üstünlük sağladı..

Maç böyle bitecek denirken ender gelişen Konyaspor atağında Ahmet Oğuz'un sağ taraftan ortasında Serdar Aziz'in uzaklaştıramadığı topa ceza sahası dışı sol çaprazından enfes vuran Guilherme Sitya maçın skorunu 7-1 olarak ilan etti..

Fenerbahçe'den 7, Galatasaray'dan 3 gol olmak üzere toplam 10 gol birden yiyen 18'lik genç kaleci Deniz Ertaş için ilginç bir olay aklıma geldi..

2018 yılında Roma kalesini koruyan Brezilyalı file bekçisi Alisson Becker, Liverpool'dan 7 gol birden yemiş ve sozon sonu 7 gol yediği Liverpool'a transfer olmuştu...

İster misiniz Fenerbahçe veya Galatasaray 18 yaşındaki genç kaleci Deniz Ertaş'ı transfer etsin?

Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş'e de bir tavsiyem olacak..

Maçlara giderken Kahraman Demirtaş ve Uğurcan Yazgılı'yı bir odaya kilitleyip maç bitimine kadar dışarı çıkarmasın..

Aksi takdirde böyle hüsranlar yaşamaya devam eder..

Fenerbahçe 7-1 kazanarak 3 puanın sahibi oldu ve liderliğini sürdürdü..

İtalyan stoper Leonardo Bonucci'nin kadroya girişiyle savunmadaki hataların azalmasını ümit ediyorum..

Sarı kanaryalara Gaziantep deplasmanında başarılar dilerim..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar