Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe deplasmanda kayıp

Fenerbahçe Beko, Eurolague 10. hafta müsabakasında Virtus Bologna deplasmanına konuk oldu. İlk çeyreğe etkili başlayan ve Jonathan Motley’den inanılmaz katkı alan Fenerbahçe Beko yarattığı etkiyi skora tam olarak yansıtamasa da ilk çeyreği önde kapatmayı başardı.

İkinci çeyrek dengeli şekilde geçerken devre arasına Bologna’nın 46-44 üstünlüğü ile gidildi. Maçta ne olduysa bir kez daha üçüncü çeyrekte oldu, ilk yarıda Sertaç Şanlı’ya çalınan hücum faulün benzer bir pozisyonunda Fenerbahçe için savunma faulü çalınması koç İtoudis’i çıldırttı.

Pozisyonun tam gözünün önünde yaşanması sonrası, Sertaç’ın pozisyonu da ilk yarıda Fenerbahçe benchinin önünde yaşanmıştı, İtoudis hakemlere oldukça sert tepki gösterdi. Koçun tepkisini teknik faul ile cezalandıran maçın baş hakemi, İtoudis’in yoğun itirazları sonrası saniyeler içerisinde ikinci teknik faulü de çalarak Fenerbahçe Beko’nun baş antrenörünü maçtan atmış oldu.

Bu karar sonrası takım reaksiyon göstermeye çalışsa da üçüncü çeyrek 24-14 Bologna’nın üstünlüğü ile sona erdi. Son çeyreğin başında fark 15’e kadar çıkarken maçın geri kalanını Fenerbahçe farkı kapatmak üzerine oynadı.

Sonuç olarak Fenerbahçe, Euroleague’de üst üste dördüncü maçını da kaybetmiş oldu. Dört maçın tamamını deplasmanda oynayan Fenerbahçe için tehlike çanları çalmaya başlıyor dersek abartmış olmayız.

Sakatlıklarından dönen Calathes, Guduriç ve Sertaç’ın da süre aldığı Fenerbahçe Beko bu isimlerden beklediği katkıyı alamadı.

Fenerbahçe önümüzdeki hafta sırası ile lig maçları hariç, önce içeride Real Madrid’i ağırlayaıp sonra bir kez daha çift maç haftasında İspanya deplasmanına gidecek.

Lafı uzatmaya gerek yok, Fenerbahçe’yi Euroleagu’de zorlu bir dönem bekliyor. Önce içeride Real Madrid, sonra üst üste Baskonia ve Barcelona deplasmanına çıkacak Fenerbahçe. Lig zorlu ama Euroleagu daha zorlu. Zorlu bir hafta bizi bekliyor. Bu 3 İspanyol takımı ile geçecek zamanı en azından iki galibiyet ile kapatamazsa Fenerbahçe’de bazı taşlar yerlerinden oynayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları