Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe Beko’nun kendi sahasında bileği bükülmüyor

Fenerbahçe Beko, Eurolague 6. hafta müsabakasında kendi sahasında Yunan devi Olympiakos’u ağırladı. İlk yarıda etkili bir oyunla farkı çift hanelere çıkartan Fenerbahçe, ikinci yarıyla birlikte savunmada düşerken maçın kontrolünü de Yunan temsilcisine kaptırmaya engel olamadı.

Son çeyrekte maça dengeyi getiren Fenerbahçe, maçın son topunu savunarak zorlu müsabakadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Fenerbahçe’de hem takım hem de seyirciler için son toplar uzun süredir bir travma olarak yer alıyor.

Uzak geçmişe gitmeye de gerek yok, geçen sezon Olympiakos’la oynanan play-off serisinde de bu

sezon Olympiakos’un ezeli rakibi olan Panathinaikos’a transfer olan Kostas Sloukas’ın maç sonu üçlüğüyle belki de Final Four’un kapısından dönmüştü.

Bu sebeple devler arasında son toplarda ister hücum edelim ister savunma, maçı kazanmak, kazanan takım karakterine sahip olmak açısından kritik bir öneme sahip.

Fenerbahçe hücumunda dış şutlar da kritik bir noktada duruyor. Uzunları da üçlük tehdidi olan bir

takım olarak Fenerbahçe, Oly maçında 24’te 7 ile yüzde 29.2 üçlük isabetiyle oynadığı bir maçı kazanmış oldu.

Bu konuda bir dipnot düşmek gerekirse de Fenerbahçe’nin ilk çeyreğe fırtına gibi girmesini sağlayan ve hiç kaçırmadan 5’te 5 isabetle 14 sayı üreten Dyshawn Pierre’in performansı, sakatlığı sonrası gölgede kaldı.

Fenerbahçe’nin makûs talihi de sanırım bu sakatlık belası. Umarım Pierre en kısa sürede parkelere döner çünkü Fenerbahçe’nin takım oyununda kritik bir role sahip olduğunu defalarca kanıtlamış bir

oyuncu. En temel sıkıntısı ise sık sık sakatlık yaşıyor olması ve bu durum kariyer gelişimine de sekte vuruyor.

Fenerbahçe’de, Pierre dışında 3 sayılık isabet bulan iki oyuncu vardı. Birisi 6’da 1 ile oynayan Wilbekin iken diğeri ise Fenerbahçe’nin son çeyrekte maçta kalmasını ve galibiyetle ayrılmasını sağlayan Yunan uzun Georgios Papagiannis oldu. 5’te 3 3 sayılık isabetiyle 15 sayı üreten Yunan yıldız takıma galibiyeti getirirken Fenerbahçe’nin maçtaki en skorer oyuncusu oldu.

Ayrıca maçın MVP’si de yine Georgios Papagiannis seçildi.

Fenerbahçe 9 Kasım 2023 günü Partizan deplasmanına çıkacak. Gününde olduğunda oldukça etkili olan Partizan deplasmanı Fenerbahçe için kritik bir sınav olacak. Sezon öncesi ‘tartışmalı’ bir transferle Fenerbahçe forması giyen Yam Madar da ilk kez eski takımına ve salonuna konuk olacak.

Sezona Fenerbahçe’yle oldukça iyi bir sezon başlangıcı yapan Madar için bu deplasman da bir başka sınav olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları