Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe Beko fırsat tepti ilk 4 şansını riske attı

Fenerbahçe Beko, Monaco yenilgisinin ardından geçtiğimiz hafta Euroleague’de oynadığı Panathinaikos deplasmanından da yenilgiye ayrılarak büyük bir fırsatı tepti. İlk 4 için doğrudan rakibi olan iki takıma da deplasmanda yenilen Sarı Lacivertliler kendisini bir anda 7. sırada bulmuş oldu.

Elbette bu yenilgiler dünyanın sonu değil ve Fenerbahçe play-off ve ilk 4 sıra için hâlâ şansını koruyor; Monaco ve Panathinaikos yenilgilerini almış olsa da Fenerbahçe Beko üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralardaki takımlardan 1 galibiyet geride, altıncı sıradaki Olympiakos ile de aynı galibiyet mağlubiyet derecesine sahip.

Fenerbahçe’nin bu noktadan sonra Avrupa’da sürpriz yenilgilere izin vermemesi gerekiyor. Euroleague’e Mart ayına kadar verilen arayı koç Jasikevicius’un takıma daha iyi adapte olabilmesi için bir fırsat olarak görmek gerektiği kanısındayım.

Önce bu hafta oynanacak olan yerel kupa maçları, ardından gelecek olan millî maçlar nedeniyle uzun bir süre hem yerel ligde hem de Euroleague’de rekabetçi maçları izlemekten uzak kalacağız. Yine de kupa maçlarının tek maçlık usulle oynanması, olası eşleşmeler ve milli maçlarla bu eksikliği bir nebze olsun gidermeye çalışmaktan başka çaremiz ne yazık ki yok.

TÜRKİYE KUPASI MESAİSİ BAŞLIYOR

Kupa lafı açılmışken sizlere kısaca çeyrek final eşleşmelerinden ve final yolundan bahsedeyim.

Anadolu Efes-Manisa eşleşmesinin galibiyle Pınar Karşıyaka-Galatasaray maçının galibi finale çıkma mücadelesi verecekken; diğer tarafta ise Petkim Spor-Fenerbahçe Beko eşleşmesinin kazananıyla Beşiktaş-Bahçeşehir Koleji galibi final mücadelesi verecek.

Çeyrek final eşleşmelerinde Efes ve Fenerbahçe görece avantajlı gözükürken diğer iki çeyrek final eşleşmesinde bir favori belirlemek oldukça zor olacak. Yine Efes ve Fener’in yarı finale çıkacağını öngörürsek yarı final eşleşmesinde hangi takımlar gelirse gelsin iki yarı final müsabakası da baştan sonra yüksek enerjili ve çekişmeli şekilde geçecektir.

Çeyrek final maçları Salı ve Çarşamba (13 ve 14 Şubat) günleri oynanacakken yarı final ve final ise 16-18 Şubat tarihleri arasında oynanacak.

Çeyrek final maçları kurada çıkan takımın evinde oynanacakken yarı final ve final ise Konya’da düzenlenecek.

Maçların yayın hakkı ise TRT’de olacak.

MİLLÎ TAKIM EUROBASKET ELEMELERİ 22-25 ŞUBAT’TA

Türkiye A Millî Basketbol Takımı ise 2024 EuroBasket elemeleri kapsamında 22 ve 25 Şubat tarihlerinde iki kritik maça çıkarak elemelerin ilk haftasını tamamlayacak. İtalya deplasmanına gidecek olan A Millîler sonrasında ise Türkiye’de İzlanda’yı ağırlayacak.

Yaz sezonunda Willbekin ve Larkin ile yaşanan devşirme oyuncu tartışmalarında ise yeni bir adım atıldı. Fenerbahçe Beko’nun genç yıldızı Tarık Biberoviç’in devşirme statüsüyle aday kadroda olacağı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları