Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe alev aldı yanmaya devam ediyor!

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de ve BSL’de bu hafta oynadığı iki maçtan da galibiyetle ayrılarak koç Sarunas Jasikevicius önderliğinde çıktığı 7 maçtan da galibiyet ile ayrılarak, özellikle EuroLeague arasında güçlü bir geri dönüş yaparak, “Beni unutmaya kalkmayın, bu yarışta ben de varım!” mesajı verdi.

Fenerbahçe Beko ilk olarak bu hafta Anadolu Efes deplasmanına gitti. Çekişmeli geçen İstanbul derbisini kazanan Fenerbahçe Beko oldu. Çekişmeli derken ilk yarıda ortaya konulan savunma performanslarını bu kapsamda değerlendirmek oldukça zorlama olurdu…

Özellikle ilk çeyrekte iki takımın da karşılıklı 29’ar sayı bulduğunu göz önüne alırsak savunmaların ne derece ‘çekişmeli’ geçtiğini daha iyi anlarız diye düşünüyorum. İkinci çeyrekle birlikte takımlar biraz daha işin ciddiyetini fark etse de devre 52-47’lik Anadolu Efes liderliğinde sona erdi.

İkinci yarıda maça savunma karakterini ortaya koyan Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 3. ve 4. çeyreklerde 16’şar sayıda tutarken, kendisi ise 22 ve 20 sayı üretti çeyrek başına. Savunmada işlerin sıkı tutulması, Efes’te eksik oyuncuların varlığının devam etmesi ve dönen oyunculardan beklenen randımanın alınamaması ikinci yarıdaki düşüşün açıklaması olabilir. Öte yandan Efes’in 31 Aralık Pazar günü Ante Ziziç ile yollarını ayırdığını da not düşmüş olalım.

Sezonun ilk yarısı sona erdi

Erdem Can’la yeni bir yapılanmaya giden Anadolu Efes’te bazı sıkıntılar olduğu açık. EuroLeague’de üst üste 4. yenilgisini alarak 14. sıraya gerileyen Anadolu Efes, sezonun ilk yarısı sona ermişken Play-In potasından 2, Play-Off potasından ise yalnızca 3 maç uzaklıkta bulunuyor. Yani bu sezon için hiçbir şey bitmiş değil, yine de koç Erdem Can’ın, takımı nasıl toparlayacağı ise merak konusu.

Fenerbahçe Beko ise koç Jasikevicius ile birlikte yeniden hayat buldu. Play-In potasının bile dışına düşen Fenerbahçe, koçun gelişiyle birlikte üst üste dört galibiyet alarak sezonun ilk yarısı sona ererken kendisini 6. sıradan play-off potasına sokmayı başardı. Kendi sahasında 7 galibiyetle birlikte 0 yenilgi alan Fenerbahçe Beko, deplasmanlarda kaybettiği kritik maçları da kazanabilmiş olsaydı ilk yarıyı çok daha rahat bir pozisyonda kapatabilirdi. Yine de, koçun gelişiyle birlikte Alba Berlin ve Anadolu Efes deplasmanlarından alınan galibiyetler kötü seriye de son vermek açısından anlamlı oldu.

EuroLeague’de bu hafta bir kez daha çift maç haftasında olacağız. Normal şartlarda iki maçını da evinde oynaması gereken Fenerbahçe Beko; Salı günü (bu yazının yayınlandığı gün) Ülker Arena’da Kızıl Yıldız’ı ağırlayacak olup, Perşembe günü ise Maccabi ile evinde oynaması gereken maçı ‘malum sebeplerden ötürü’ Litvanya’nın Panevezys şehrindeki Kalnapilio Arena’da oynayacak. Bu durumu kınadığımı bir kez daha not düşmüş olayım.

Bu iki maç için de Fenerbahçe Beko’ya başarılar dileyelim ve kendi evindeki yenilgisizlik serisini sürdürmesini umalım.

Anadolu Efes’i ise çift maç haftasında İspanya’da oynayacağı zorlu iki müsabaka bekliyor. Çarşamba günü Valencia ile oynayacak olan Efes, Cuma günü ise Real Madrid deplasmanına çıkacak. Gerçekçi olmak gerekirse Efes’in Valencia maçını hedef maçı yapıp; Real Madrid maçında ise sürpriz bir galibiyet çıkarmasını beklemek en mantıklı seçenek olacaktır diye düşünüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları