Fehmi Koru: 'Zamlara rağmen yollar araç dolu, bu nasıl oluyor aklım almıyor'

Fehmi Koru: 'Zamlara rağmen yollar araç dolu, bu nasıl oluyor aklım almıyor'
Ekonomideki kötü tablo düzelme belirtisi göstermemesine karşın zamlar ve yeni vergi yükleri vatandaşın belini bükerken Gazeteci Fehmi Koru'dan ilginç bir görüş geldi. Koru, hem pahalılığın hem de tüketimin fazla oluşunu anlayamadığını belirterek iktidarın kararlarıyla gelir uçurumunun azaldığını iddia etti.

Türkiye'nin yüksek enflasyonu ve doların aşırı değerlenerek Türk Lirası'nın tarihin en kötü seviyesine düşmesi sonucunda dar gelirli vatandaş zor günler yaşarken yeni alınan vergi, harç ve zam kararları yağmur gibi indi.

"Devamı gelecek mi?" sorusunun sorulduğu bir ortamda 2023 bitmeden yeni zam ve vergi yükleriyle karşılaşma riski de ortada duruyor. İktidara yakın görüşleriyle tanınan Gazeteci Fehmi Koru, konu hakkında ilgi çeken bir yazı kaleme aldı.

fehmikoru.com'daki yazısında "Yollar araç dolu, binlerce insan 50 bin TL’lik telefon peşinde.. Biri bana bunun nasıl olabildiğini anlatabilir mi?" başlığını kullanan Koru, AKP iktidarının, aldığı kararlarla gelir uçurumunu azalttığını iddia etti.

Koru, hem pahalılığın hem de trafikteki yoğunluğun yan yana olmasını "aklının almadığını" belirterek "Bizim millet gerçekten de işini biliyor ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bizim milleti çok iyi tanıyor galiba." ifadelerini kullandı.

İşte Fehmi Koru'nun yazısından ilgili bölümler:

Ne zaman üç kişi bir araya gelse hangi konu hiç gecikmeden gündeme taşınıyor?

Evet, bildiniz: Hayat pahalılığı…

Dünden itibaren hararet daha da arttı. Yılbaşlarında gelmesine alıştığımız iğneden ipliğe zamlara, şimdi yıl ortası zamları da eklendi.

(...)

Beni güldüren ülkemiz insanının inanılmaz çelişkisi. Cep telefonu için yurtdışındaki mağazalara bin küsur dolar ödeniyor; bu arada tabii o telefonu almak için çıkılan yolculuğun da bir bedeli var. Yani, tek bir telefon, alıcısına, zaten yaklaşık 40 bin TL’ye mal oluyordu. Buna şimdi bir de 20 bin TL eklenince ortaya 60 bin TL gibi bir meblağ çıkıyor.

Cep telefonuna 60 bin TL ödemek…

(...)

Dün Ankara’dan İstanbul’a karayoluyla intikal ettim. Yollar müthiş kalabalıktı. İki taraflı trafik hayli yoğundu. Bir dinlenme tesisinde aracımızı park edecek yer bulamadık.

Hem de benzine litre başına 2 TL’den fazla zam olduğu gün, onbinlerce kişi, aracıyla, şehirler arasında fink atıyordu.

Bunu bana birisinin anlatması gerekiyor.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak diye şaşıran biriyim ben; bu nasıl olabilecek, para nereden bulunabilecek şaşkınlığı bu.

"AMA OLUYOR İŞTE"

Memurumuz 22 bin TL maaş alsa bile hangi parayla 1 milyon TL’nin üzerindeki araçlardan satın alabilecek, aldığı aracın karnına bin küsur TL tutan benzini dolduracak ve seyahate çıkacak. Olacak şey mi bu?

Ama oluyor işte.

Olmasın mı? Olsun olsun da, benim bütün istediğim bunun nasıl olduğunu birisinin açıklaması…

"AK PARTİ ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR"

Benim gördüğüm şu: AK Parti yeni dönemde en fazla şikayet edilen bir konuyu ekonomik kararlarla çözüme kavuşturuyor.

Neydi en fazla şikayet edilen konu? Gelir uçurumu değil mi? Bazıları çok kazanıyor, bazıları ise çok az. AK Parti bu konuda memurlar ve öteki çalışanlarda arayı kapatacak kararlar alıyor. Asgari ücret 12 bin TL’ye yakın oldu, en düşük memur maaşı ise 22 bin TL. Yüksek ücretliler ile maaşı yüksek olanlara asgari ücret veya en düşük maaş alanlar kadar zam yok, onların ücret ve maaşları yerinde sayıyor gibi bir şey.

Böylece, en fazla ile en az arasındaki fark, en az ücret ve maaş alanların lehine daralıyor.

Gelir uçurumu ortadan kalkıyor.

(...)

"ALIM GÜCÜ FARKLI OLMAYACAK"

Öyle de olsa, asgari ücretle çalışan kesim eline geçecek para 11 bin küsur lira oldu, en düşük ücretli memurun maaşı 22 bin TL’ye çıktı diye sevinedursun, yeni ücret ve maaş ellerine geçtiğinde o paraların alım gücü, ücret ve maaşlarının zamdan önceki durumundan farklı olmayacak ki?

Asgari ücretle geçmişte ne alabiliyorsa bir işçi, ondan daha fazla şey satın alamayacak yeni almaya başlayacağı ücretle; en düşük maaşlı memur için de durum aynı olacak.

Daha önce ücret skalası yüksek olan işçiler veya iyi maaş alan memurların durumu ise eskisinden daha kötü olacak.

Emeklilerin halini ise hiç sormamak gerekiyor.

"AKLIM ALMIYOR"

İyi de dün şehirler arası trafikte gördüğüm araçlar ile 50-60 bin TL’ye tırmanan cep telefonları alanları bu genel tablo içerisinde nereye yerleştireceğiz?

Hiçbir yere yerleştiremiyorum ben.

Aklım almıyor.

Zaten, biri bana anlatsın diye beklediğim de bu konunun açıklaması.

Bizim millet gerçekten de işini biliyor ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bizim milleti çok iyi tanıyor galiba.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar