Fedon kimdir? Fedon nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne?

Fedon kimdir? Fedon nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne?
Ünlü şarkıcı Fedon insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi ünlü şarkıcının hayatını ve kariyerini araştırıyor. Peki Fedon kimdir? Fedon nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne?

Türk taverna müziğinin sevilen seslerinden biri olan Fedon Kalyoncu'nun hayatı ve kariyeri insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Fedon'un aslen nereli olduğunu araştırıyor. Peki Fedon kimdir? Fedon nereli, kaç yaşında, gerçek adı ne?

FEDON KİMDİR?

Fedon Kalyoncu, Türk taverna müziğinin sevilen isimlerinden biri olarak tanınıyor. 1946 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Fedon, kökenleriyle de ön plana çıkıyor. Babası Rum ve annesi Ermeni kökenli olan Fedon, Zoğrafyon Rum Lisesi'nde eğitim almıştır. Bu eğitiminin ardından sinema sektöründe çalışmaya başlamıştır. Ancak hayatı 1987 yılında Zorba Taverna adlı mekanı açması ile tamamen değişti.

Müzik sektörüne giriş yaparak 1991 yılında ilk 'Senin İçin' adlı albümünü yayınladı. Bu albüm ile birlikte Türkiye'de yunanca şarkı söyleyen ilk kişi oldu. Bu albümünün ardından 'Aşığınım' ve 'Nerdesin' gibi parçalar da söyledi. 1997 yılında ise 'Bir Kadın Var - Br Tanem' albümü ile Türkiye'de büyük kitlelere hitap etmeye başladı. 2000 yılında ise 'Sevdiklerimizle' adlı albümünü çıkarttı. Fedon'un Hristiyan inancına mensup olduğu biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar