Fed banka kartı işlemlerinden alınan ücretlerin azaltılmasını önerdi

Fed banka kartı işlemlerinden alınan ücretlerin azaltılmasını önerdi
ABD Merkez Bankası (Fed), bankaların banka kartı işlemlerini gerçekleştirmek için satıcılardan aldığı ücretin azaltılmasını önerdi.

Fed Yönetim Kurulu, banka kartı işlem ücretlerinin revizyonuna ilişkin toplantı yaptı. Toplantıda tüketicilerin banka kartıyla yaptıkları işlemlerde satıcıların bankalara ödediği ücretin üst sınırının işlem başına 21 sentten 14,4 sente düşürülmesi teklif edildi. Ayrıca, toplam işlem ücretinden alınan komisyonun da yüzde 0,05'ten yüzde 0,04'e düşürülmesi talep edildi. Öte yandan Fed'den yapılan açıklamada kamuoyundan 90 günlük süre içinde görüş talep edildiği bildirildi.

Açıklamada, teklifin aynı zamanda ücretin üst sınırının her iki yılda bir güncellenmesini öngördüğü aktarıldı. Perakende sektöründen, Fed'in banka kartı işlemlerinden alınan ücretlerin azaltılmasına yönelik teklifine destek geldi.

Perakende Sektörü Liderleri Derneği’nden yapılan açıklamada, Fed'in teklifinin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi. Açıklamada, perakende sektörünün Fed ile çalışmaya devam edeceği ve üst sınırın 14 sentin de altına indirilmesi gerektiğini savunan yorumlar yapılacağı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar