Fatih Portakal "emeklilere müjde" diyerek duyurdu: Ekim'de tüm emeklilere bu ikramiye ödenecek!

Fatih Portakal "emeklilere müjde" diyerek duyurdu: Ekim'de tüm emeklilere bu ikramiye ödenecek!
Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesaplarında yayınladığı video ile Ankara kulislerinde dolaşan ikramiye tartışmaları hakkında son bilgileri açıkladı. Portakal, 29 Ekim'de emeklilere ödenecek tek seferlik ikramiyenin detaylarını verirken, ek zam tartışmalarına da noktayı koydu.

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıktı.

Temmuz ayında emekli ücretlerine enflasyon farkı oranında zam yapan hükümet, bu artışı yalnızca kök maaşlara yansıtarak en düşük emekli maaşında bir değişiklik yaşanmamasına neden oldu. Toplamda 6 milyona yakın emeklinin aldığı taban aylık 7 bin 500 lira olarak sabit kalırken, ülkedeki yüksek enflasyon karşısında bu maaş ile geçinmek imkansız hale gelmiş durumda.

15 MİLYON EMEKLİNİN YARARLANMASI BEKLENİYOR

Resmi Gazete'de seçim tarihini 31 Mart olarak açıklayan iktidar, bu tarih öncesinde seçmenin gönlünü alma çalışmalarına emekli vatandaşlardan başlamış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz aylarda 1 Ekim tarihi işaret edilerek "Meclis açılır açılmaz emekli maaşlarını iyileştireceğiz" ifadeleri kullanılmış olsa da, TBMM'nin açılışı sırasında gazetecilerin "Ekim'de ek zam gelecek mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah" yanıtını vermişti.

Emekli vatandaşların ek zam ve 29 Ekim'de dağıtılacağı iddia edilen Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerine yönelik meraklı sorularına net yanıt gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.

Youtube hesabında yayınladığı videoya "Emeklilere müjde! Seçim Yaklaşıyor Paralar Saçılıyor" başlığını atan Fatih Portakal, yapılacak ek zam ve ikramiye hamleleri için şu ifadeleri kullandı:

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE EMEKLİLER İÇİN ÇOK ŞEY GÖRECEĞİZ"

"Emekli tanıdığınız varsa mutlaka anlatın. Şöyle bir düşünce varmış... 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını doldurmuş olacağız. Bu sebeple bir jest yapmak istiyor iktidar ama bence bu 100. yıl jesti falan değil. Seçim yaklaşıyor, ekim ayı bittiğinde de seçime 5 ay kalacak. Geçen yıl da genel seçim için aynı tarihlerde başlamıştı paraları saçmaya.

Burada da paralar verilmeye devam edilecek. Emeklilerin gönlünü alabilmek için, çünkü biliyorsunuz Temmuz ayındaki zamdan birçok emekli yararlanamamıştı ve onlara bir düzeltme yapılmadı. Yüklü bir zam bekliyor insanlar ama onların ağzına bir parmak bal çalmak amacıyla yapılacak bir uygulama. Emeklinin düşünülmesi falan değil konu, emekli maaşı olan 7 bin 500 liraya yönelik tepkilere son verilmesini sağlamak ve seçim öncesi para saçma hamlesi.

"BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE 5 BİN LİRA VERİLMESİ PLANLANIYOR"

15 milyona yakın emekli var biliyorsunuz. 5 bin lira vermeyi planlıyor şu anda iktidar ve seçim rüşveti gibi bir şey tabii ki bu. İki bayramda veriliyor 2 bin lira, Cumhuriyet'in 100. yılı bir de burada 5 bin lira verelim demişler sanki cumhuriyet onlar için çok önemliymiş gibi. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına emeklilere 5 bin lira yani 180 dolara yakın bir ödeme yapalım demişler.

Tabii ki bu o emekli için bir seçim rüşveti, ağza bir parmak çal. Belki de bununla birlikte 29 Ekim'de yeni bir düzeltmeden bahsediliyor. AKP milletvekili Abdullah Güler söylüyor bunu ve grupta da sözü geçen biri. İyileştirme yapılabilir dedi. Yani biz 29 Ekim'e doğru çifte müjde duyabiliriz emekliler için. Yani birisi, Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm emeklilerimize 5 bin lira ikramiye veriyoruz, ikincisi de emekli maaşlarının düşük olduğunu biliyoruz, bu yüzden gerçek zam tarihinden önce, yani yeni yıldan önce bir artış yapacağız diyebilirler.

"HÜKÜMET MART'A KADAR EMEKLİYE PARA MUSLUKLARINI AÇACAK"

Bu zam ne kadar olur 3 bin lira 5 bin lira 10 bin lira bilmiyorum, kök maaşa mı yansıtılır onu da bilmiyorum ama 29 Ekim öncesi böyle bir müjde verebilirler. AKP'li Abdullah Güler'in açıklamalarından anlıyoruz bunu. İkramiye haberini ise iktidara yakın medya olan Sabah ve CNN'den öğreniyoruz.

Düşünseniz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir hafta önceki açıklamalarını. Zor bir dönemden geçiyoruz dedi ve bakıyorsunuz ki evet doğru. Para istemek için tüm dünyayı geziyor Sayın Şimşek. Arap ülkeleri, Japonya, ABD gezip gezip duruyor. Para bulmak için her yere gidiliyor, sıcak para için Hazine'ye ait arazilerin satışa çıkarılması konuşuluyor. Böyle bir çalışma yapılacakmış ve paraya ihtiyaç var ama diğer yandan da seçim geldi. Erdoğan özellikle İstanbul ve Ankara'yı almak istiyor bu yüzden de para musluklarını açacak.

Müjde diye verilen her para var ya, size helal olsun diye övdükleri ve seçim yatırımı için saçtıkları her bir kuruş, 31 Mart'tan sonra bizden çıkacak. Tıpkı 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra çıkardıkları gibi. Çok daha ağırını çıkaracaklar bizden.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar