Et fiyatları hem kasabı hem vatandaşı vurdu!

Et fiyatları hem kasabı hem vatandaşı vurdu!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

18-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

KASAPLARDA TANEYLE KÖFTE DÖNEMİ BAŞLADI

Her gün artan maliyetler sonucu 10 bin lirayla karnını doyuramaya çalışan emekli, kasaptan taneyle köfte almaya başladı.

Son zamanlarda dana eti fiyatındaki artış oranı yüzde 83.4'e ulaşırken, kuzu etinde bu oran yüzde 118'i gördü. Bu yıl 2024’ün ilk çeyreğinde ise kırmızı et fiyatları yaklaşık yüzde 40’lık bir artış gösterdi.

Vatandaşın alım gücünün günden güne azaldığı ve et satışlarının giderek daha da azaldığını söyleyen İzmirli kasap, “Müşteriler de biz de çok zor durumdayız” dedi. Emekli bir yurttaş ise "Memleket batmış gidiyor. Emekli ölüyor, ölüyor” diye isyan etti.

Et fiyatlarına gelen zam üstüne zam devam ederken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, yılın ilk 3 ayında kuzu etine gelen zam oranı yüzde 39.3, ocak ayında dana etinde ise yüzde 24.8 artış meydana geldi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre ise dana eti son bir yılda yüzde 83.4 artarken, kuzu etine gelen zam bir yılda yüzde 118’e ulaştı. Vatandaşın alım gücünün günden güne azaldığı ve et satışlarının giderek daha da azaldığını dile getirdi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar