Eski dost düşman oldu: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Eski dost düşman oldu: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Başakşehir evinde karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

ESKİ DOST DÜŞMAN OLDU

Süper Lig'de çalkantılı günler yaşayan Beşiktaş, Başakşehir'e konuk oldu..

Siyah-beyazlılarda Arthur Masuaku, Onur Bulut, Amir Hadziahmetovic, Gökhan İnler, Berkay Vardar, Salih Uçan, Umut Meraş, Tayfur Bingöl ve Ante Rebic kadroda yoktu..

Sağ bek olarak Jonas Svensson; stoper mevkiinde Necip Uysal ve Omar Colley yer alırken; yeni transferlerden Andy Worrall kulübedeydi.. Sol bek olarak da Bakhtiyor Zaynutdinov sahadaydı..

Ara transferde güç katması için Braga'dan transfer edilmesine rağmen yaptığı hatalarla saç baş yolduran Libyalı ön libero yedek soyunurken; Gedson Fernandes, Ernest Muçi ve Rachid Ghezzal orta saha kurgusunu oluşturuyordu...

Hücum hattında ise Milot Rashica, Semih Kılıçsoy ve Vincent Aboubakar yer alırken; Cenk Tosun ve Jackson Muleka kulübedeydi...

Çağdaş Atan'ın Başakşehir'indeyse Deniz Türüç, Ousseynou Ba, Patryk Szysz ve Mehdi Abedid yoktu..

Ömer Ali Şahiner sağ bek mevkiinde forma giyerken Jerome Opoku ve Leu Duarte stoper pozisyonunda, sağ bek olarak görmeye alıştığımız Leo Dubois da sol bek olarak ilk 11'deydi..

Orta saha kurgusu Olivier Kemen, Josef de Souza ve Berkay Özcan'dan oluşurken; hucümdaysa Serdar Gürler, Davidson Pereira ve Krzysztof Piatek yer aldı..

İlk 10 dakikada Başakşehir adına Josef de Souza'nın kafa vuruşunda yerde seken topu kaleci Mert Günok kurtarırken; Berkay Özcan'ın uzaklardan vuruşu az farkla auta gitti..

Beşiktaşlılar ise Başakşehirli Olivier Kemen'in Vincent Aboubakar'ın ceza sahası içinde ayağına bastığı gerekçesiyle penaltı beklediler ancak hakem Zorbay Küçük oyunu devam ettirdi..

Başakşehir ataklarını savuşturan Beşiktaş golü buldu.. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde Ernest Muci'nin sol taraftan ortasında Semih Kılıçsoy arkaya aşırdı, gerilerden gelen Omar Colley rakibi Jerome Opoku'dan önce ayak koyarak kaleci Muhammed Şengezer'i avlayınca KARTAL 1-0 öne geçti..

Toparlanmaya çalışan Başakşehir'de Krzysztof Piatek'in kafa vuruşu kaleci Mert Günok'un bakışları arasında yan direğe çarpıp auta giderken Beşiktaş adeta ucuz kurtuldu..

Siyah-beyazlılarda Milot Rashica kaleci Muhammed Şengezer'in üzerine vurunca Beşiktaş soyunma odasına tek farklı üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Başakşehir'de Serdar Gürler'in yerine Joao Figueiredo oyuna girerken; ilk yarıda takım arkadaşı Bakhtiyor Zaynutdinov'la çarpışarak göğsüne darbe alan Beşiktaş kalecisi Mert Günok 53'üncü dakikada nefes almakta zorlanınca yerini Ersin Destanoğlu'na bıraktı...

Beşiktaş'ra Rachid Ghezzal'ın serbest vuruşu üst direkte patlarken Başakşehir'deyse Jerome Opoku'nun kafa vuruşu auta gitti..

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Josef de Souza'nın yerine Dimitrios Pelkas'ı oyuna alırken; Beşiktaş'taysa Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar'ın yerlerine Mohamed Al-Musrati ile Jackson Muleka oyundaydı...

Ev sahibi Başakşehir'de Davidson Pereira'nın vuruşu kaleyi bulmazken, Berkay Özcan'ın uzaklardan vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu kornere çeldi..


1-0 geride olan Başakşehir'de Teknik Direktör Çağdaş Atan; Olivier Kemen ve Leo Dubois'nın yerlerine Philippe Keny ile Emirhan İlkhan'ı sahaya sürerken; takımı şampiyon yapan Danijel Aleksic kenarda bekliyordu....

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un sol çaprazdan vuruşu yan direkten dönerken; Başakşehir'deyse Krzysztof Piatek'in kafa vuruşu üstten az farkla auta gitti..

Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos; Daniel Amartey ve Cenk Tosun'u Semih Kılıçsoy ile Ernest Muci'nin yerine oyuna alırken, Başakşehir'de Krzysztof Piatek'in sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu kornere çeldi..

Ancak Başakşehir pes etmeyecekti.. Sağ taraftan Dimitrios Pelkas'ın köşe vuruşunda kafayı çakan Emirhan İlkhan kafayı çaktı ve eski takımı Beşiktaş'a "Beni neden gönderdiniz?" dercesine golü atınca maç 1-1'lik beraberlikle bitti.. .

Beşiktaş 2 puan daha kaybederken, yenilen golde Omar Colley ve Gedson Fernandes'in kısa sayılabilecek 1,75 metrelik Emirhan İlkhan'ı bomboş bırakması ve ellerini kullanma avantajı bulunan kaleci Ersin Destanoğlu ile direğin dibinde konuşlanan Jonas Svensson'un topa hamle yapamamaları futbolumuzun neden yerinde saydığının en açık kanıtı..

Teknik Direktör Fernando Santos'un değişiklikleri fiyaskoydu ve bu yanlış hamleler mevkidaşı Çağdaş Atan'a yaradı.. Ernest Muci'nin bu oyunda çıkmaması gerekiyordu.. Çıkacaksa da oyuna Daniel Amartey değil, Alex Oxlade-Chamberlain girmeliydi..

Pendikspor maçında oyundan çıktıktan sonra Beşiktaş'ın 4'lük olduğu Demir Ege Tıknaz neden oynatılmıyor anlamak zor..

Bir sözüm de kaleci Mert Günok'a... Bu kaçıncı oyunu yarıda bırakışın ve kaleyi Ersin Destanoğlu'na verişin? Beşiktaş'ta oynamak istemiyorsan çek git... İnsanlar senden bıktı..

Eski Başkan Ahmet Nur Çebi'nin gitmesi için elinden geleni yaptığı Emirhan İlkhan attığı golden sonra sevinmedi ancak eski takımı Beşiktaş'a 2'nci kez darbeyi vurdu..

Başkan Hasan Arat bugün gazetecilerle kavga etmiş ve Galatasaray'ın patronu Dursun Özbek'le yan yana gelmeyerek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la iş tutmuş..

Neymiş efendim; Beşiktaş'ın eleştirilmesine izin vermeyeceksin...

Sevgili Başkan; sen uzaylı Mustafa Topaloğlu gibi davranır; "Stadın altında forma basım yeri varmış; haberim yoktu" dersen ve Mohamed Al-Musrati ve Ernest Muci gibi alt sınıf oyunculara milyon Euroları saçarsan, yine alt kalitedeki stoper Joe Worrall'ı oynatamadan Necip Uysal'a mahkum olursan seni herkes eleştirir..

Onun için biraz özeleştiri yap ve 3 Aralık'ta oturduğun Başkanlık koltuğunun hakkını ver...

5 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik 3 mağlubiyet...

Geldiğin günden beri ligde 17 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 8 yenilgi..

93 puanın 47'si alınmış... Bu neyin başarısı?

Koskoca Beşiktaş takımı böyle rezilleri oynar mı?

O yüzden medyayı değil görev verdiklerini eleştir veya değiştir..

Emirhan İlkhan başta olmak üzere Başakşehir'i kutluyor; Beşiktaş'a kupa macerasında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar