Eski bakan Nebati ortaya çıktı! Soluğu bakın nerede aldı

Eski bakan Nebati ortaya çıktı! Soluğu bakın nerede aldı
AKP’li eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İsmailağa cemaati lideri Hasan Kılıç’ın taziye ziyaretinde ortaya çıktı.

Uzun süredir ortalıklarda görünmeyen eski Hazine ve Maliye Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İsmailağa cemaati lideri Hasan Kılıç için, cemaate taziye ziyaretinde ortaya çıktı.

gmcgkkewgaam6sg.jpeg

Ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Nebati, "Ömrünü ilme ve irşad faaliyetlerine vakfeden İsmailağa Cemaatinin Şeyhi Hasan Kılıç Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle taziye ziyaretinde bulunduk" notunu düştü.

f06m1vkxteqn9uvfkuz-xq.webp

NURETTİN NEBATİ KİMDİR?

Şanlıurfa Viranşehir doğumlu Nureddin Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Nebati, yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Ardından Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanını aldı.

Sadece akademik alanda değil, aynı zamanda iş dünyasında da aktif olan Nebati, tekstil sektöründe faaliyet gösterdi. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Ayrıca MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olarak da görev yaptı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ile derneklerin üyeliği devam etmektedir.

Halen ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AKP 4. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevinin ardından, 2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve dört çocuk babasıdır.

Nebati'nin ziyaretten paylaştığı diğer fotoğraflar ise şu şekilde:

gmcgkkaxyaawieh.jpeg

gmcgkkcwaaaxlt9.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar